Nabilya Nereye Gidilmeli?

Çeşitli hayvan ve bitkileri göreceğiniz doğa harikası bir yer olarak bilinmektedir. Ormanla kaplı yolları ve bahçeleri doğa severler için mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir. Tarihi, kültürel, doğal gibi birçok yapıyı ortaya koyar.

17.07.2020-17:21 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-17:18) Nabilya Nereye Gidilmeli?

Nabilya Nereye Gidilmeli:  Vahşi hayvanların ve ormanların yer aldığı bu park zürafa, fil, antilop, aslan, keçi gibi birçok hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda çeşitli bitki türlerini de görme şansınız bulunmaktadır. Bu toprakların uygun olduğu araç safarilerdir. Doğaya uygun safarilerle Etosha Ulusal Parkı, vahşi yaşamı uzaktan seyredebilirsiniz. Aynı zamanda özel aracınızı kenara çekip canlıları gözlemleyip çeşitli notlar alabilirsiniz.

Namib Çölü

Yerli yabancı birçok turistin tercih ettiği bu çöl kızıl kumlarıyla herkesin ilgi odağı olmuştur. Aynı zamanda çeşitli hayvanları görme fırsatınız bulunmaktadır. İklime bağlı olarak değişen çöl rüzgarları, kumulların görünüşünde birçok değişiklik meydana getirmektedir. Buraya gelerek hem canlıları görebilir hem de fotoğraf çekebilirsiniz.

Sesriem Kanyonu

Klasik kanyonlardan farklı olan bu yapı ortaya çıkan su birikintileriyle toprağı besleyerek killi bir oluşum meydana getiriyor. Aynı zamanda ortada olması sebebiyle çölde yaşanan bütün değişimi göstermektedir. Gün doğumu ve günbatımı ile beraber harika fotoğraflar ortaya çıkartmaktadır.

Swakopmund

Nabilya Nereye Gidilmeli: Herkesin ilgi odağı olan bu şehir bir yanda çöl bir yanda sahiliyle büyüleyici bir görüntü oluşturuyor. Çölün sıcaklığından bunalan insanlar için bir kaçış yeri olan kumsal sakin ve huzurlu bir ortam sunmaktadır. Aynı zamanda denize girip güneşlenme fırsatı da elinizde bulunmaktadır. Sahilin etrafında bulunan geçmiş dönemlerden kalma tarihi eserler sömürge döneminin atmosferini hissettirmektedir. Özellikle Almanya'yı andıran mimari yapıları çöl ve sahille birlikte dikkat çekici bir görüntü oluşturuyor.

Walvis Bay

Birçok eğlenceli deniz canlısını ortaya koyan kıyıları görülmesi gereken önemli yerlerden biridir. Özellikle fok balığı, yunus, flamingo, pelikan, balina gibi deniz canlılarını görmek için önemli kıyı şehirlerden biridir. Aynı zamanda safari ve çeşitli organizasyonlarla gününüzü dolu dolu geçirebilirsiniz.

Windhoek

Hoş bir gün geçirmek isteyenlerin tercih edeceği seçeneklerden biridir. Burada hem alışveriş yapabilir hem de çeşitli yerlerde yemek yiyebilirsiniz. Sakin merkezi ve bunaltmayan havasıyla doğa yürüyüşleri ve bisiklet sürülmesine olanak tanımaktadır.

Skeleton Coast

Nabilya Nereye Gidilmeli: Yüzmek için pek uygun bir sahil değildir. Oluşan fırtınaları, sis ve dalgalarıyla insan hayatını tehlikeye atan bir denizdir. Ancak buradaki gemi mezarlığını merak eden gezginler için gidilmesi gereken önemli yerlerden biridir. Sert hava koşulları birçok geminin batmasına neden olmuştur. Bu sebeple bu sahili boylu boyunca gemi mezarlığı haline getirmişlerdir. Ancak sabah saatlerinde gelip kumsalda yürüyüş yapabilirsiniz. Çeşitli spor faaliyetlerini de yürütebilirsiniz.

Kaokoland

Burada Himbalar'ın gelenek ve görenekleri ile tanışabilirsiniz. Aynı zamanda kadınların ve erkeklerin giyim kuşam ve sürdükleri boyalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı milletleri seviyorsanız mutlaka gidilmesi gereken yerlerden birini oluşturur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal