Muz reçeli en çok tercih edilen reçellerden olurken sizler için 2 tane farklı tarif verdik. Pratik ve kolay bir tarir olan muz reçelleri lezzeti ile beğenileri toplarken tadı damağımızdan gitmeyecek tarif için haberimizde göz atabilirsiniz. Muz reçeli tarifi haberimizde...
Muz reçeli 1. tarif
-3 adet soyulmuş dilimlenmiş muz
-1 su bardağı toz şeker
-5,5 yemek kaşığı su
Muz reçeli yapılışı 1.tarif
-Muzlar ince dilim şeklinde doğranır.
-Tencerenin içerisine şeker koyularak orta derecede ateş yakılarak kahverengi görüntüsüne gelene kadar pişirilir.
-Karamelize edilen şeker içine kesilen muzlar eklenir.
-Kısık ateş üzerinden karıştırılmaya devam edilir ve muzlar yumuşadığında yani sıvı kıvama gelindiğinde ocağın altı kapatılır.
-Kapaklı kavanozların içerisine doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır.
Muz reçeli 2.tarif
-3 muz
-Yarım su bardağı şeker
-Su
Muz reçeli yapılışı 2.tarif
Tencerenin içine su dökülür ve su seviyesini geçecek şekilde şeker eklenir. Karışım ocağa alınarak altı orta derecede açılır. Kıvamın içine doğranmış muzlar eklenir ve yumuşayana kadar iyice karıştırılır. Ocaktan alınan reçel soğumaya bırakılarak kavanoza koyulur ve buzdolabına kaldırılır.