Muvafakatname nereden, nasıl alınır? Muvafakatname ne işe yarar? 2022 muvafakatname ücreti

Kamu işlemleri yapmak isteyen kişilerin sıklıkla karşılaştıkları muvafakatname hakkında son zamanlarda yoğun araştırmalar yapılıyor. Peki Muvafakatname nereden, nasıl alınır? Muvafakatname ne işe yarar? İşte 2022 muvafakatname ücreti...

19.06.2022-12:13 - (Son Güncelleme: 19.06.2022-12:13) Muvafakatname nereden, nasıl alınır? Muvafakatname ne işe yarar? 2022 muvafakatname ücreti

Bir izin belgesi olarak da bilinen muvafakatname, son günlerde devlet kurumlarında bir çok konuda işlem yapmak isteyen vatandaşların karşısına çıkıyor. Pek çok farklı konuda hazırlanabilen muvafakatnamenin nereden ve nasıl alındığını merak eden kişiler internet üzerinden ‘’Muvafakatname nereden, nasıl alınır? Muvafakatname ne işe yarar?’’ sorularıyla araştırma yapıyor.

Muvafakatname nereden, nasıl alınır?

Muvafakatname genel olarak iznin verildiğini gösteren bir belgedir. Bu nedenle lisans veya arabuluculuk belgesi olarak da bilinir. Ayrıca çeşitli konularda muvafakat belgeleri hazırlanabilmektedir.

Muvafakatname

İznin verildiğini gösteren yazılı belge olduğu gerekçesiyle birçok konu için muvafakatname hazırlanabilmektedir. 18 yaşından küçük çocukların yurtdışına eğitim almak veya spor müsabakalarına katılmak için gitmeden önce ailelerinden izin almaları gerekir.

Okullar ve spor kulüpleri veya konsolosluklar, yurt dışına seyahat edeceklerse vize sürecinin bir parçası olarak ailelerden bu belgeyi isterler. Bu gibi durumlarda muvafakatname kanun önünde çok önemlidir.

Muvafakatname, işleme izin veren kuruluş tarafından alınır. Örneğin mülkiyet, velayet veya miras gibi işlemlerde noter aracılığıyla muvafakatname almanız mümkün olabilir.

Kamuda çalışan bir memurun başka bir kamu kurumuna atanabilmesi için çalıştığı kurumdan yazılı izin alması gerekir. İnternette onam formu örnekleri vardır.

2022 muvafakatname ücreti ne kadar?

Muvafakatname için gerekli olan işlemlerin gerçekleştirilmesi adına başvuru yapan kişiler 50 TL civarında bir işlem ücreti istenebilir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal