Yalnızca 5-10 dakika pirinç üzerine bir dilim beyaz ekmek yerleştirin. altının tutmasını engellersiniz.
Etin üstüne beyaz sirke dökerek eti hemen çözebilirsiniz. sirke, etin donma sıcaklığını düşürerek daha çabuk çözülmesini sağlar.
Patlamış mısır tanelerini patlatmadan evvel ortalamam 10 dakika suya batırın. suyun verdiği nem, pişirme esnasında her çekirdeğin içinde daha çok buhar oluşturur böylece hepsi patlar.
Patateslerinizi muhafaza ederken filizlenmesini istemiyorsanız, patatesleri sakladığınız sepete bir elma yerleştirin. elma erken filizlenmeyi engellemeye destek olacaktır
Bir kâğıt havluya birkaç buz küpü kaplayın, daha sonra çorbasının üst bölümüne sürün. buz küpleri çok yağları katılaşmasını mümkün kılar. bu nedenle fazla yağı kaşıkla almak oldukça rahat olur.