2022 sezonu MasterChef Türkiye yarışmasının son bölümünde şefler yarışmacılardan lazanya yapmasını istedi. Yarışmacılardan lezzetli tarifler yapmaları istenirken en lezzetli yemeği yapan da bir üst tura geçmeye hak kazanmaktadır. Ekran başındaki izleyicileri de mutancananın nasıl yapılacağını merak etmektedir. Peki, Mutancana nasıl yapılır? İşte MasterChef mutancana tarifi…
Mutancana nasıl yapılır?
Mutancana tarifi birçok kişi tarafından araştırılıyor. 26 Temmuz 2022 tarihinde MasterChef Türkiye yarışmasında yarışmacıların yaptığı mutancana için gerekli malzemeler şu şekildedir:
500 gram kuzu kol kuşbaşı
1 yemek kaşığı un
5 adet kuru erik
1 yemek kaşığı bal
3 diş sarımsak
5 adet kuru incir
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz
12 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı kuru üzüm
3 su bardağı sıcak su
½ çay bardağı çiğ badem
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mutancana yapımı
İlk önce tereyağını tencerede erit dikten sonra üzerine zeytinyağını ekleyerek etleri kavurunuz.
Etler rengini değiştirmeye başladığında arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyiniz.
Etler suyunu çektikten sonra un ilave ederek karıştırma işlemine devam ediniz.
Unun kokusu çıkmaya başladığında su ekleyip tencerenin altını kısınız. Kapağını kapatıp bir süre kendi halinde pişmesini bekleyiniz.
Daha sonra suda beklettiğiniz kuru üzüm ve eriklerle birlikte badem, incir, bal, sumak ve tuz ilave edip karıştırınız. Daha sonra kapağını kapatıp kısık ateşte bir 2 dakika kadar pişiriniz.
Yemeğiniz piştikten sonra altını kapatıp 15 ya da 25 dakika kadar dinlendiriniz.
Şimdiden herkese afiyet olsun…