Muş'ta 4 Milyondan Fazla Sazan Balığı Yavrusu Su Kaynaklarına Bırakıldı

Muş'taki göl, baraj ve göletlere 4 milyon sazan balığı yavrusu salındı. Proje yerel ekonomiye katkı sağlayacak.

01.10.2024-19:53 - (Son Güncelleme: 01.10.2024-19:53) Muş'ta 4 Milyondan Fazla Sazan Balığı Yavrusu Su Kaynaklarına Bırakıldı

Muş'ta Su Kaynakları Zenginleştiriliyor

Muş, Türkiye'nin doğal güzellikleri ve su kaynakları ile tanınan bir il olarak, bu kez Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün düzenlediği büyük bir balıklandırma projesine ev sahipliği yapıyor. Göl, baraj ve göletlere 4 milyondan fazla sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Balıklandırma Projesi Hakkında

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Muş'taki çeşitli su kaynaklarında önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ait Keban Su Ürünleri Üretim Tesisinden temin edilen yavru balıklar, Alparslan-1 ve Alparslan-2 barajları, Hamurpet Gölü gibi alanlara salındı.

Muş İlinin Ekonomisine Katkı

Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Alparslan-2 Barajı'ndaki salım etkinliğinde yaptığı açıklamada, "Geçen yıl 3 milyon 500 bin balık yavrusunu bırakmıştık, bu yıl ise bu sayı 4 milyonun üzerinde. Bu proje, balıkçılık yapan yerel halk için önemli bir kazanç kapısı oluşturacak" dedi.

Kaçak Avcılık Önleniyor

Gün, jandarma ekiplerinin yasak dönemlerde kaçak avcılığı önlemek amacıyla su kaynakları etrafında aktif görev aldıklarını belirtti. Ayrıca, Muş İl Jandarma Komutanlığı'nın Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi de balıklama çalışmalarına katılım gösterdi.

Bu çalışmalar, bölgedeki balık popülasyonunun korunması ile birlikte sürdürülebilir balıkçılığın da desteklenmesine katkıda bulunacak.

Muş'ta, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince göl, baraj ve göletlere 4 milyonu aşkın sazan...

Muş'ta, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince göl, baraj ve göletlere 4 milyonu aşkın sazan balığı yavrusu salındı. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında kentteki su kaynaklarında çalışma yürütüldü. Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki Keban Su Ürünleri Üretim Tesisinden getirilen 4 milyonu aşkın sazan balığı yavrusu kentteki göl, baraj ve göletlere bırakıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal