Muska Lahana Sarma Nasıl Yapılır? Muska Lahana Sarma Tarifi

Lahana sevenlerin özellikle hayran kalacağı bu tarifi siz de kolayca yapabilirsiniz. Sarması biraz zaman alsa da enfes bir tarif… Peki muska lahana sarması nasıl yapılır? Muska lahana sarması tarifi haberimizde.

10.11.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-17:34) Muska Lahana Sarma Nasıl Yapılır? Muska Lahana Sarma Tarifi

 

Soğuk kış aylarında daha çok tercih edilen lahanayı siz de seviyorsanız, bu tarifi muhakkak denemelisiniz! Muska lahana sarmasını yiyen herkes çok sevecek? Muska lahana sarması nasıl yapılır? İşte enfes tadıyla muska lahana sarması tarifi...

MALZEMELER

100 gram dana kıyma

1 adet soğan

1 su bardağı pirinç(yıkanmış)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kuru nane

1/2 demet maydanoz

1 adet domates

1/2 kilogram beyaz lahana(haşlanmış)

1 su bardağı salçalı su

YAPILIŞI

Öncelikle sarmanın iç harcını hazırlamalısınız. Dana kıymayı geniş bir kaseye koyun ve ayarladığınız soğanı kıymanın içine rendeleyin. Yıkadığınız ve süzdüğünüz pirinçleri de kaseye koyun. Sonra salçayı, baharatları ve ince biçimde kıydığınız maydanozları koyup harcı güzelce yoğurmalısınız. Son aşamada domatesi içine rendeleyin ve güzelce yoğurun. Beyaz lahanayı haşlayın ve yapraklarını güzelce ayırın. Her sarma için lahana yapraklarından büyükçe bir üçgen kesin ve temiz bir tezgah veya kesme tahtası üstüne koyun. Her sarmaya 1 yemek kaşığı kıyma ve pirinçli harç kullanmalısınız. Büyük üçgen biçiminde kestiğiniz lahananın geniş kısmına harcı koyun. Önce sağ ve sonra sol tarafını kapatıp sonra muska biçimine getirin. Muska gibi sardığınız sarmaları bir tencereye düzgünce yerleştirin. Salçalı su karışımını üstüne eşit biçimde dökün. Üstlerini kapatacak kadar boyuttaki bir tabağı ters çevirip yerleştirin ve böylece pişerken sarmalar dağılmaz. Tencerenin kapağını da üstüne kapatın ve önce 10 dakika orta ısıda pişirin. Sonra 15 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan alınca bir süre demlenmesini bekleyin ve sıcakken servis edin. Afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal