Mürdüm eriği hem tadı hem de yararlarıyla anılıyor. vücutta demir emilimine destek sağlayan c vitamini bakımından oldukça zengin, içinde a vitamini, b2 vitamini ve potasyum barındıran erik kompostosu tarifi tüm detaylarıyla...
Mürdüm eriği hem tadı hem de yararlarıyla anılıyor. vücutta demir emilimine destek sağlayan c vitamini bakımından oldukça zengin, içinde a vitamini, b2 vitamini ve potasyum barındıran erik kompostosu tarifi tüm detaylarıyla...
Meyveler olgunlaştıkça yumuşar ve tatlılığı da artar, böylece yumuşamış eriklerden muhteşem lezzette komposto hazırlayabilirsiniz. oldukça güzel olan erik kompostosunu mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
1 kilogram mürdüm eriği 1,5 su bardağı toz şeker 1 litre su
Yapılışı
Öncelikle erikleri yıkayıp saplarını ayırın ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayıklayın. ardından dilediğiniz şekilde erikleri doğrayın. su ile şekeri karıştırıp 5-10 dakika kaynatın ve bu karışım kaynadığında içine erikleri ekleyip kapağını kapatın. tencereyi ocaktan alınca 15 dakika kadar bekleyin. ardından kapağı açın ve oda ısısına gelinceye kadar bekletin. oda sıcaklığına geldiğinde kaldırıp soğumasını bekleyin. kompostonuz içmek için hazır, afiyet olsun…