Pırasalı börek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Mevsime uygun çıtır çıtır bir lezzet için bu tarife mutlaka bir göz atmalısınız. Detaylar için haberimize bir göz atmalısınız?
MALZEMELER
İç harcı için:
-
1 kilo pırasa
-
4 YK sıvı yağ
-
1 YK salça
-
Tuz
-
Karabiber
-
Pulbiber
Börek sosu için:
-
1/2 SB süt
-
4 YK yoğurt
-
1 yumurta
-
1/2 SB sıvı yağ
Üzeri için:
-
1 adet yumurta
-
4 YK sıvı yağ
Öncelikle pırasayı sıvı yağda iyice kavurun. Ardından salçayı ve baharatları ekleyip 4-5 dakika kadar pişirin. Pırasalı harcı oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Börek sosu için gerekli malzemeleri şöyle bir karıştırarak harmanlayın. Yufkayı oradan ikiye bölün ve sosu sürün, en uç kısmana harcı dökün. Rulo şeklinde sarın ve tepsinin merkezinden dışana kadar dolayın. Üzeri için gerekli malzemeleri karıştırın ve sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika kontrollü pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.