Muhallebi Tarifi

Sütlü tatlıların en kolay ve ekonomiği olan muhallebi tarifimizle keyif dolu dakikalar yaşayabilirsiniz.

17.02.2021-16:36 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-16:36) Muhallebi Tarifi

En güzel muhallebinin sizin elinizden çıkmasını sağlayacak olan bu tarifi ister bardakta, ister kupta, ister fincanda servis edebilirsiniz. Hazırsanız pratik ve kolay muhallebi tarifimizle sizleri buluşturalım. 

MALZEMELER 

-5 su bardağı süt 

-1 su bardağı toz şeker 

-3 yemek kaşığı buğday nişastası(elenmiş) 

-1 paket vanilya 

-1/2 çay bardağı un(elenmiş) 

-1 tatlı kaşığı tereyağı 

Servisi için: 

-1 adet muz 

-1 yemek kaşığı toz antep fıstığı 

NASIL YAPILIR? 

-5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın. 

-Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. 

-Kıvam alan muhallebinin altını kapatın. 

-Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın. 

-Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun. 

-Antep fıstığıyla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal