En güzel muhallebinin sizin elinizden çıkmasını sağlayacak olan bu tarifi ister bardakta, ister kupta, ister fincanda servis edebilirsiniz. Hazırsanız pratik ve kolay muhallebi tarifimizle sizleri buluşturalım.
MALZEMELER
-5 su bardağı süt
-1 su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı buğday nişastası(elenmiş)
-1 paket vanilya
-1/2 çay bardağı un(elenmiş)
-1 tatlı kaşığı tereyağı
Servisi için:
-1 adet muz
-1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
NASIL YAPILIR?
-5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın.
-Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
-Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
-Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.
-Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.
-Antep fıstığıyla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.