Muğla'da Tarım Üretimi İçin Yeni Destek Modelleri Tanıtıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, Muğla'da tarımsal üretim planlaması ile ilgili yeni modelleri anlattı.

04.10.2024-19:01 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-19:01) Muğla'da Tarım Üretimi İçin Yeni Destek Modelleri Tanıtıldı

Muğla'da Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Muğla'da gerçekleştirilen "Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelleri" adlı programda konuştu. Gizligider, son 50 yılda dünya nüfusunun iki katına çıktığını ve kentleşmenin %37'den %57'ye yükseldiğini ifade ederek, doğal afetlerin de 5 kat arttığını belirtti. Bu durumu tarım sektörünün olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelleri

Gizligider, üretim planlamasının doğru bir biçimde yapılmasının önemine vurgu yaptı. Tarımda yeni dönemin sürdürülmesi için radikal kararlar alınması gerektiğinin altını çizen Gizligider, “Bizim en temel kriterimiz kendimize yeterlik. Bu kapsamda, su ve tarımsal kaynakların dikkatli kullanımı üzerine odaklandık” diyerek, Türkiye'nin bir tarım ihracatçısı olduğunu söyledi.

Gelecek Öngörüleri

Toplantıda, 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara çıkmasının beklenildiğini ve bu artışa paralel olarak gıda üretiminde %70'lik bir artış gerekeceğini belirten Gizligider, Türkiye'nin mevcut su kaynaklarının da önemli bir sorun teşkil ettiğine dikkat çekti. Türkiye'de toplamda 112 milyar metreküp kullanılabilir su bulunduğunu ifade eden Gizligider, "Eğer önlemler alınmazsa, kişi başı su kullanımı bin metreküpün altına düşebilir" uyarısında bulundu.

Vali’nin Açıklamaları

Toplantıda Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla'nın sadece turizm açısından değil, tarım alanında da önemli bir üretim merkezi olduğunu dile getirdi. Akbıyık, "İlimizde tarım alanında birçok proje uygulanıyor. Biz de bu projelere destek veriyoruz" dedi.

Büyük Dayanışma

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, üretimde yeni destekleme modellerinin yanında üreticilerle birlikte büyük bir dayanışma içinde olacaklarını belirtti. Programa, ilde tarımsal üretim yapan birlik ve kooperatiflerin temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü Salonu'nda

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü Salonu'nda "Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelleri" proğramı düzenlendi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, programda üreticilere sunum yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal