Balıklardan ve diğer deniz canlılarından çıkarılan yağın kapsül ya da şurup haline getirilerek kullanılan haline balık yağı deniyor. Omega 3 takviyesi için kullanılan balık yağının vücutta nelere etki ettiğini ve hangi hastalıklara iyi geldiğini sizin için bir araya getirdik…
Balıklardan ve diğer deniz canlılarından çıkarılan yağın kapsül ya da şurup haline getirilerek kullanılan haline balık yağı deniyor. Omega 3 takviyesi için kullanılan balık yağının vücutta nelere etki ettiğini ve hangi hastalıklara iyi geldiğini sizin için bir araya getirdik…
Balık yağı, genellikle uskumru, somon, sardalya, lüfer, orkinos, ton balığı gibi yağ bakımından zengin balıklardan soğuk sıkım veya pres yöntemi kullanılarak elde edilir.
Balık yağının bu kadar faydalı olmasının nedeni içerisinde bulunan Omega-3 asidindendir. Fakat her balık Omega-3 barındırmaz.
Omega 3, insan vücudu tarafından üretilmeyen ve bu yüzden mutlaka dışarıdan alınması gereken yağ asitleridir.
Yaşlanmaya karşı oldukça etkilidir ve güneşin sebep olduğu zararları azaltır.
Balık yağında bir başka önemli kriter DHA (Dokosaheksaenoik asit) oranıdır. DHA Omega-3 yağ asitlerinden biridir ve beyin, bellek ve göz sağlığı konusunda oldukça önemlidir.
Her balık yağının DHA oranı aynı değildir. Bu yüzden DHA oranı yüksek olan balık yağları tercih edilmelidir.
Kalp hastalıkları, yüksek kolesterol, kanser, diyabet, alzheimer, depresyon, kaygı bozuklukları, hiperaktivite bozukluğu, güçsüz bağışıklık sistemi ve daha birçok hastalığa faydalıdır.
Doğurganlık oranını arttırır ve sağlıklı hamileliğe etkileri de bir diğer faydaları arasındadır.
Ayrıca göz kuruluğuna ve sedef hastalığına da iyi gelir