Mücendra pilavı tarifi : en güzel ve lezzetli mücendra pilavı nasıl yapılır? Mücendra pilavı malzemeleri ve pratik tarifi

Kıbrıs kültürüne ait bir pilav türü olan mücendra pilavı pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki en güzel ve lezzetli mücendra pilavı nasıl yapılır? İşte mücendra pilavı malzemeleri ve pratik tarifi...

28.04.2022-16:21 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-16:21) Mücendra pilavı tarifi : en güzel ve lezzetli mücendra pilavı nasıl yapılır? Mücendra pilavı malzemeleri ve pratik tarifi

Kıbrıs yöresine ait bir yemek türü olan ve gemici pilavı olarak da adlandırılan mücendra pilavı, iftar sofraları hazırlığında olan kişilerin merak ettiği yemek tarifleri arasında yer alıyor. MasterChef programında dikkat çeken mücendra pilavının nasıl yapıldığını ve yapılması için gereken malzemelerin neler olduğunu öğrenmek isteyen kişiler arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.

En güzel ve lezzetli mücendra pilavı nasıl yapılır?

En güzel ve lezzetli mücendra pilavı için gereken malzemeler ve pilavın yapılışı şu şekilde:

Mücendra pilavı

Malzemeler

Bir bardak yeşil mercimek

Bir bardak pirinç

1 tane orta boy kuru soğan

Ayçiçek yağı

Üç bardak su

Yapılışı

Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır. Sonrasında mercimekler ayıklanıp yıkandıktan sonra yumuşayıncaya dek haşlanır. Bu sırada bir tavada ayçiçek yağının kızdırılması işlemi gerçekleştirilir ve için doğranmış olan soğanlar ilave edilir. Soğanlar pembe bir renk alana kadar karıştırılır.

Kızarmış soğanlar, haşlanmış mercimeğin üzerine ilave edilir. Sonrasında yıkanan ve temizlenen pirinç ile 3 bardak su tavaya ilave edilir. Normal pilav gibi pişirilen mücendra pilavı bir süre dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal