Kıbrıs yöresine ait bir yemek türü olan ve gemici pilavı olarak da adlandırılan mücendra pilavı, iftar sofraları hazırlığında olan kişilerin merak ettiği yemek tarifleri arasında yer alıyor. MasterChef programında dikkat çeken mücendra pilavının nasıl yapıldığını ve yapılması için gereken malzemelerin neler olduğunu öğrenmek isteyen kişiler arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.
En güzel ve lezzetli mücendra pilavı nasıl yapılır?
En güzel ve lezzetli mücendra pilavı için gereken malzemeler ve pilavın yapılışı şu şekilde:
Malzemeler
Bir bardak yeşil mercimek
Bir bardak pirinç
1 tane orta boy kuru soğan
Ayçiçek yağı
Üç bardak su
Yapılışı
Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır. Sonrasında mercimekler ayıklanıp yıkandıktan sonra yumuşayıncaya dek haşlanır. Bu sırada bir tavada ayçiçek yağının kızdırılması işlemi gerçekleştirilir ve için doğranmış olan soğanlar ilave edilir. Soğanlar pembe bir renk alana kadar karıştırılır.
Kızarmış soğanlar, haşlanmış mercimeğin üzerine ilave edilir. Sonrasında yıkanan ve temizlenen pirinç ile 3 bardak su tavaya ilave edilir. Normal pilav gibi pişirilen mücendra pilavı bir süre dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.