Muazzam Bir Tat: Ballı Profiterol Tarifi

İtalyan tatlısı profiterolün orijinali çikolata soslu olsa da tatlılar yaratıcılıklarla daha muazzam seviyelere çıkabilirler.

02.10.2019-14:54 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-14:51)

Çikolata sosu yerine daha doğal bir tat isterseniz bu bal olabilir. İçindeki krema ile bal oldukça yakışır.

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

250 ml su
175 gr un
110 gr tereyağı
4 yumurta
5 gr tuz
Bal

MUHALLEBİSİ İÇİN

2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

NASIL YAPILIR?

Muhallebi için lazım olan bütün malzemeyi derin bir kaseye alın ve çırpın. Karışımı tencereye koyarak ocakta pişirin ve soğumaya koyun. Hamur için su ve tereyağını bir tencereye koyun. Yağ eriyip hafif kaynamaya başlayınca ocaktan kaldırın unu katarak ve güzelce yedirene dek yaklaşık 5 dakika karıştırın. Yeniden ocağa koyarak kokusu çıkana dek kavurun ve ocağı kapatın. Ilınmaktan sonra yumurtaları tek tek yedirerek kırın. Sıkma torbasına koyarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı şekilde sıkın. İlk olarak 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyan muhallebiyi hamur toplarının içine koyup üstüne bal dökün. Servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal