MSB'den Son Dakika Açıklaması: Irak'ta PKK'ya Ağır Darbe! 27 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde son dört gün içinde düzenlenen hava harekatlarında toplam 27 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, 2 Eylül'de başlatılan operasyonların özellikle Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde yoğunlaştığını bildirdi.

06.09.2024-13:24 - (Son Güncelleme: 06.09.2024-13:25) MSB'den Son Dakika Açıklaması: Irak'ta PKK'ya Ağır Darbe! 27 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 Eylül'de gerçekleştirilen hava harekatlarında, ilk belirlemelere göre en az 20 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar, PKK'ya ait sığınaklar ve stratejik hedefleri vurmayı amaçlayan kapsamlı bir operasyonun parçası olarak sürdürülüyor.

Hakurk Bölgesinde 7 Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi

Irak'ın kuzeyinde yer alan Hakurk bölgesine düzenlenen bir başka hava harekatında ise 7 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece, son dört gün içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 27'ye ulaştı.

MSB, operasyonların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgularken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bölgede PKK'ya karşı yürüttüğü mücadelede önemli başarılar elde ettiğini belirtti. Hava harekatlarının yanı sıra, kara birliklerinin de bölgedeki operasyonlarına devam ettiği açıklanırken, şunlar kaydedildi:

"Terör yuvalarına Mehmetçik pençesi! ▪️ 2 Eylül 2024 tarihinde Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine düzenlenen hava harekâtında ilk belirlemelere göre en az 20 terörist etkisiz hâle getirildi. Bölgede, hedef kıymetlendirme çalışmaları devam ediyor. ▪️ Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtı ile 7 terörist daha etkisiz hâle getirildi. ▪️ Böylece, son 4 günde Irak’ın kuzeyinde etkisiz hâle getirilen PKK’lı terörist sayısı 27 oldu."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal