MRNA kanser aşısı insanlığa umut oldu: Türkiye’ye ne zaman geleceği belli oldu

Koronavirüs salgınında durumu tersine çeviren MRNA teknolojisi, şimdide kanser hastaları için umut ışığı oldu. Faz-3 aşamasına geçilen MRNA kanser aşısı artık kanser tedavisinde kullanılabilecek. Öte yandan MRNA kanser aşısının Türkiye’ye geleceği tarih de belli oldu. İşte ayrıntılar...

16.12.2022-10:16 - (Son Güncelleme: 16.12.2022-17:22)

İnsanlığın belki de en büyük hastalığı olarak bilinen kanser konusunda umut vadeden bir gelişme yaşandı. Koronavirüs salgınında durumu tersine çeviren MRNA teknolojisi, şimdide kanser hastaları için umut ışığı oldu. Faz-3 aşamasına geçilen MRNA kanser aşısı artık kanser tedavisinde kullanılabilecek. Öte yandan MRNA kanser aşısının Türkiye’ye geleceği tarih de belli oldu.  

Sonuçlar 10 kat daha iyi

ATV Haber'de yer alan habere göre; Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Demiray yaptığı açıklamada "Kişiye özel kanser tedavisi yaptığınızda sonuçlar yaklaşık 10 kat daha iyi. Bakın yüzde 10-20 değil, tam 10 kat. MRNA sürekli kanserli hücrenin yapısını bozup protein üretiyor ve bağışıklık sistemi onu yakalıyor. Bapışıklık sistemi direkt gidip tümöre saldırıyor. Herkese aynı kemoterapi dönemi bitti. Tedavi kişiye özeldir. Aşı da kişiye özeldir." diye konuştu.

MRNA Kanser Aşısı

Türkiye’ye geleceği tarih belli oldu

Öte yandan Kovid-19'a karşı geliştirdikleri MRNA aşısı dünyada yaygın olarak kullanılan Uğur Şahin-Özlem Türeci çifti de başta bağırsak kanseri ve melanom olmak üzere, çeşitli kanser türlerini hedefleyen tedaviler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

MRNA Kanser Aşısı-1

Kanser hastalarına umut oldu

MRNA teknolojisi ile kanser tedavisinde kullanılacak olan aşı için cilt kanserinin 3. ve 4. seviyesinde bulunan 157 kişi gönüllü olarak deneye katıldı. Birçok hastada aşı, tümörü sıfırladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal