Motorine büyük zam kapıda! Güncel akaryakıt fiyatları ne olacak?

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurlarındaki değişimlerle birlikte benzin ve motorin fiyatları da sürekli olarak değişkenlik gösteriyor. Sektör yetkililerinden alınan bilgilere göre, motorin fiyatlarına 1 lira 34 kuruş zam bekleniyor.

12.06.2024-09:47 - (Son Güncelleme: 12.06.2024-10:22) Motorine büyük zam kapıda! Güncel akaryakıt fiyatları ne olacak?

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'den gelecek enflasyon verileri öncesinde petrol fiyatları yükselişte. Bu artış, brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarına da yansıyor.

Motorin Fiyatlarına Zam Geliyor

Sektör yetkilileri, motorin grubunda gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 34 kuruş zam beklendiğini açıkladı. Bu zamla birlikte motorinin litre fiyatı:

İstanbul'da yaklaşık 40,62 TL'ye,

Ankara'da yaklaşık 41,60 TL'ye,

İzmir'de ise yaklaşık 41,99 TL'ye yükselecek.

Benzin ve Otogaz Fiyatlarında Değişiklik Beklenmiyor

Benzin ve otogaz (LPG) fiyatlarında ise şu an için herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Geçtiğimiz günlerde benzin grubunda 1 lira 25 kuruş, motorin grubunda ise 1 lira 21 kuruş indirim gerçekleşmişti.

Motorin fiyatlarındaki bu artış, sürücülerin yakıt maliyetlerinde önemli bir etki yaratacak. Güncel fiyatları takip etmek, araç sahiplerinin bütçelerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olacaktır. Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişimler yakından izlenmeye devam edilecek.


Güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 40,21 TL

Motorin litre fiyatı: 39,26 TL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 40,11 TL

Motorin litre fiyatı: 39,16 TL

Ankara

Benzin litre fiyatı: 41,20 TL

Motorin litre fiyatı: 40,24 TL

İzmir

Benzin litre fiyatı: 41,47 TL

Motorin litre fiyatı: 40,59 TL

Antalya

Benzin litre fiyatı: 41,94 TL

Motorin litre fiyatı: 41,08 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal