Moody’s’ten Türkiye açıklama: ‘Gri listeden çıkış yabancı yatırımcıları artıracak’

Kredi derecelendirme kuruluş Moody’s, Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü’nde gri listeden çıkarılmasının ardından ülkeye gelen yabancı yatırımcı sayısının artacağını ortaya koydu.

29.06.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 29.06.2024-17:15) Moody’s’ten Türkiye açıklama: ‘Gri listeden çıkış yabancı yatırımcıları artıracak’

Moody's Sektör Uygulama Lideri Mohamed Daoud, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu gelişmenin Türkiye'nin itibarını uluslararası alanda artırması, yabancı yatırımları ve Avrupa ve ABD kurumlarıyla ilişkileri potansiyel olarak güçlendirmesi bekleniyor," dedi.

‘Gri listeden çıkış yabancı yatırımcıları artıracak’

AA’da yer alan habere göre; Moody's, Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkarılmasına ilişkin Anadolu Ajansı (AA) muhabiriyle paylaştığı notta, Daoud'un değerlendirmelerine yer verdi. Daoud, Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkarılmasının hükümet ve çeşitli ekonomik sektörlerin kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele konusundaki önemli ilerlemelerinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Moody’s’ten Türkiye açıklama: ‘Gri listeden çıkış yabancı yatırımcıları artıracak’

Daoud, "Bu gelişmenin Türkiye'nin itibarını uluslararası alanda artırması, yabancı yatırımları ve Avrupa ve ABD kurumlarıyla ilişkileri potansiyel olarak güçlendirmesi bekleniyor," ifadelerini kullandı. Türkiye, FATF'nin 23-28 Haziran'da Singapur'un dönem başkanlığında yapılan Genel Kurul toplantısı sonrasında gri listeden çıkarıldı.

Genel Kurul, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele (AML/CFT) konusunda daha önceki değerlendirmeler sırasında tespit edilen eksiklikleri gideren Türkiye ve Jamaika'yı tebrik etti. FATF Genel Kurulu, bu iki ülkenin artık FATF'nin artırılmış izleme sürecine tabi olmayacağını duyurdu.

Bir hafta süren FATF Genel Kurul toplantılarına, 200'ün üzerinde hükümet temsilcisi ile Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF), INTERPOL ve Egmont Mali İstihbarat Birimleri gibi gözlemci kuruluşlardan delegeler katıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal