Moody’s Türkiye kararını verdi: Kredi notunu pozitif olarak korudu

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu B3’ten B1’e yükseltti ve kredi notu görünümünü de ‘pozitif’ olarak korudu.

20.07.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 20.07.2024-10:07) Moody’s Türkiye kararını verdi: Kredi notunu pozitif olarak korudu

Ekonomi gündeminin ön planda olan konularından Moody’s’in Türkiye kredi notu belli oldu. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltti ve kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Moody's, Türkiye'nin kredi notunun artırılmasının ana sebebinin, hükümetin uyguladığı geleneksel para politikasına dönüş ve bu politikanın makroekonomik dengesizlikleri azaltmadaki başarılı sonuçları olduğunu belirtti. Açıklamada, enflasyon ve iç talebin düşüş eğilimine girdiği ve enflasyonist baskıların 2025'e kadar önemli ölçüde hafifleyeceği vurgulandı.

Merkez Bankası’nın hamleleri TL’ye güveni artırıyor

Moody's, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikalarının kredibilitesinin hızla arttığını ve bunun Türk Lirası'na olan güveni yeniden tesis ettiğini belirtti. Ayrıca, sıkı para politikasının Türkiye'nin yüksek dış kırılganlığını önemli ölçüde azalttığı ve pozitif görünümün yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı kaydedildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu iki kademe artırmasını değerlendirerek, "Moody's, uyguladığımız program sayesinde 11 yıl sonra ülkemizin kredi notunu yükseltti ve görünümü pozitif olarak korudu." dedi. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekonomideki dengelenmenin, azalan dış finansman ihtiyacının, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon sürecinin not artışında etkili olduğunu vurguladı.

Moody’s Türkiye kararını verdi: Kredi notunu pozitif olarak korudu

Politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz

Bakan Şimşek, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu ilk defa iki kademe artırdığına dikkat çekerek, "Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Mayıs 2023'te Türkiye'nin kredi notunun B2 (durağan) iken, mevcut notun B1 (pozitif) olduğu belirtilen grafiğe de yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal