Montella'dan Kenan Yıldız'a Övgü: "Kalbi Türklükle Atıyor!"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Türkiye'nin uluslararası futboldaki hedeflerine ulaşma yolunda önemli açıklamalarda bulundu.

12.09.2024-14:11 - (Son Güncelleme: 12.09.2024-14:11) Montella'dan Kenan Yıldız'a Övgü: "Kalbi Türklükle Atıyor!"

Montella, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen "MeeTürkItaly" toplantısında, milli takımın performansı, genç futbolcular ve Türk futbolunun geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Montella'nın toplantıda en çok dikkat çeken yorumlarından biri, genç yetenek Kenan Yıldız hakkındaki övgüleri oldu.

Kenan Yıldız’a Övgü: “Kalbi Türklükle Atıyor”

Vincenzo Montella, Juventus’ta 10 numaralı formayı giyen Kenan Yıldız’ı övgü yağmuruna tuttu. Montella, Kenan'ın futbol sahasındaki gelişim potansiyeline ve takım için önemli katkılarına dikkat çekti. Montella, Kenan Yıldız’ın “gelişime açık bir futbolcu” olduğunu belirterek, “Zihniyet olarak her zaman takıma katkı vermek isteyen bir futbolcu ve kalbi de yüreği de Türk, Türklükle atıyor. Bu futbolcunun performansı her zaman bizden yana olacaktır ve ben biliyorum ki geleceği garanti altında çünkü kendisini yakından tanıyoruz. Yakından çalıştık, o yüzden böyle bir futbolcunun bizimle burada her zaman yeri olacaktır,” şeklinde konuştu.

Montella'dan Dünya Kupası ve Uluslar Ligi Açıklamaları

Montella, Dünya Kupası’na katılmanın Avrupa Şampiyonası’na katılmaktan daha zor olduğunu ve her maça final gözüyle baktıklarını ifade etti. “Uluslar Ligi’ndeki bütün maçlar artık bir final tadında geçiyor. Dünya Kupası’na katılmak, Avrupa Şampiyonası’na katılmaktan daha zor. Avrupa Şampiyonası’na 32 takım gidiyor ama Dünya Kupası’na Avrupa kıtasından sadece 16 takım katılacak. O yüzden o biletin ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu biliyoruz ve bu bizi çok fazla motive ediyor,” dedi.


Arda Güler ve Forvet Konusu

Montella, milli futbolcu Arda Güler’in maç içinde kendisiyle sürekli iletişimde bulunmasını da değerlendirdi. Arda'nın büyük hayalleri olduğuna ve maçlarda keyif aldığına dikkat çeken Montella, “Arda futbol oynarken çok büyük keyif alıyor. Hepimiz bunu görebiliyoruz ve onu seyretmek bize de büyük keyif veriyor,” dedi.

Forvet oyuncusu Umut Nayir’e yönelik sorulara da değinen Montella, “Hemen hemen bütün futbolcularımızın gole gidebilen futbolcular olduğunu hepimiz gördük. Milli takımımızın gücü bu farklılıktan geliyor. Rakiplerimize göre futbolcularımızı değerlendiriyoruz. Umut Nayir de bu değerlendirmeler sonucunda aday kadroya dahil edildi,” şeklinde yanıt verdi.

Süper Lig’e Dönüş ve Genç Yetenekler

Montella, Süper Lig’e dönen futbolcuların performansının kendisini üzmediğini belirterek, “Önemli olan futbolcularımızın huzurlu olmaları ve düzenli oynamaları. Avrupa'da ya da Türkiye’de oynamaları benim için problem değil. Önemli olan, oyuncuların performansları ve bu performansların milli takıma yansıması,” şeklinde konuştu.

Genç oyuncular Eren Dinkci ve Can Uzun hakkında da değerlendirmelerde bulunan Montella, “Milli takıma çağrılan oyuncuların geleceği burada şekillenecek. Kendilerini geliştirmeleri ve bu yolda devam etmeleri her şeyi farklılaştırır,” dedi.

Kültürel Bağlar ve Gelecek Hedefleri

Montella, İtalya’nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “MeeTürkItaly” toplantısının önemine değinerek, “Bu toplantı, iki ülkenin bağlarının ne kadar kuvvetli olduğunu tekrar gösteriyor. Kültürlerin birleşimi zenginlik getirir ve bu kültürel zenginlik sayesinde kendimi daha gelişmiş bir hoca olarak görüyorum,” dedi.

Son olarak, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarısını tebrik eden Montella, “Onları canıgönülden tebrik ediyorum. Bu tür büyük başarılar hepimizi gururlandırıyor ve mutlu ediyor,” şeklinde konuştu.

Montella, A Milli Futbol Takımı’nın da bir gün Dünya Kupası’nı kazanmasını ümit ederek, “İnşallah, çalışmalarımızı hep en iyisini elde edebilmek için yapıyoruz,” dedi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal