Monero nedir? Moneroya yatırım yapılır mı? Geleceği ve uzman yorumu

Blockchain teknolojisini kullanan birçok proje yer alırken bunlardan bir tanesi de Monero’dur. Yatırımcılar tarafından Kripto para piyasası merak edilirken Monero’da dikkat çeken projeler arasında yer alıyor. Bizde yazımızda Monero hakkında merak edilenleri sizlerle paylaştık.

14.07.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-13:52) Monero nedir? Moneroya yatırım yapılır mı? Geleceği ve uzman yorumu

Kripto para piyasasında transfer hizmeti yapan projelerin neredeyse tamamında iz sürülebilmektedir. Kısaca bir kişinin cüzdan adresini bilmeniz durumunda o kişinin cüzdanında ne kadar para olduğunu, nereye gönderdiğini, ne zaman aldığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hesabınızdaki parayı başkasının görmesini istemediğiniz durumda ise  devreye Monero giriyor. İşte Monero hakkında tüm merak edilenler..

Monero (XMR) nedir?

Güvenli ve takip edilemez Kripto para birimi ol Monero,  açık kaynak kodlu ücretsiz işlem sağlayan bir projedir.  Bu proje kişilerin günlük yaşantılarında gerçek anonim şekilde para gönderilmesini sağlamak amacıyla ortaya çıkarılmıştır. Bu projede para transferi ya da cüzdan bakiyeleri gibi işlemler üçüncü kişiler tarafından görüntülenmez. Yani hesabınızı anonim olarak kullanabilme imkanı sağlamaktadır. Özellikle güvenlik açısından önemli bir kriter olarak görülen gizlilik bu projede oldukça önemli bir hal almaktadır. 

Monero ismi nereden gelmektedir?

Monero, Esperanto dilinde bozuk para anlamına gelmektedir. Elinizde birden Monero Olması durumunda ise  bu ifade Moneroj  olarak kullanılır. Bu projenin anonim olarak kullanılması için geliştiriciler ellerinden geleni yapmaktadır. Ekip kullanıcıların servetinin gizli kalması gerektiğini ve bunu kullanmakta özgür olması gerektiğini vurgulamaktadır. 

Monero Nedir

Monero teknik özellikleri nelerdir?

Monero, madencileri kullanan ve bu sayede işlemleri doğrulayan bir para birimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Projede ne kadar çok madenci varsa Merkezi olmaktan da o kadar fazla uzaklaştırmaktadır. Bu şekilde Monero,  kuruluş amacına daha iyi  hizmet etmektedir. Monero, hem grafik kartları ile birlikte hem de işlemciler sayesinde madencileri kolaylıkla kullanabilmektedir. 9 farklı borsada işlem gören Monero, BTC/XMR ve USD/XMR  olarak işlem görür. 

Proje anonim olarak işlem yapılmasını  vaat ederken yıllar içerisinde de önemli noktalara gelebileceği düşünülmektedir. 2015 yılının Ağustos ayında  0.45 Amerikan Dolarından  işlem gören Monero,  2016 Ağustos ayında 12 Amerikan Doları’ndan işlem gördü. Şimdilerde ise 132 Amerikan Doları’ndan  işlem görmektedir. Projeye talebin artması da gelecek vaat etmektedir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal