MİT'ten Sınır Ötesi Operasyon: Interpol Tarafından Kırmızı Bültenle Aranan Ali Dinçer'i MİT, Etkisiz Hale Getirdi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Cezire sorumlusu Ali Dinçer'i, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Ali Dinçer, PKK'ya 1991 yılında katılmış ve örgütün birçok kanlı eyleminde bizzat yer almıştı.

26.06.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 26.06.2024-11:42) MİT'ten Sınır Ötesi Operasyon: Interpol Tarafından Kırmızı Bültenle Aranan Ali Dinçer'i MİT, Etkisiz Hale Getirdi!

Ali Dinçer, 1997 yılında Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde köylülerin mallarına el koyduğu baskın ile 13 Kasım 1997'de Bingöl Yayladere bölgesinde Jandarma Er İhsan Bahçıvan'ın şehit düştüğü ve 5 askerin yaralandığı saldırının talimatını verdi. Ayrıca, 30 Eylül 1997'de elektrik idaresine bağlı 4 kişilik ekibe gerçekleştirilen saldırıda Hadin Korkulu'nun şehit olmasına neden oldu.

1999 yılında Bingöl’de polis memurları Ahmet Birkaç ve Mustafa Yüksel'in şehit edildiği saldırının hem faili hem de planlayıcısıydı. Bingöl’de 28 Eylül 2003'te uzman çavuş Alper Öcay ve 15 Mayıs 2004'te sivil Hıdır Şahin'in şehit edildiği saldırılarda da faillerindendi. 


Dağlıca Şehitlerinin Kanı Yerde Kalmadı

Dinçer, 2007 yılında Dağlıca’daki Komando Taburuna yönelik düzenlenen ve 12 askerin şehit düştüğü, 16 askerin yaralandığı saldırıya katıldı. Ayrıca 2008'de Aktütün Jandarma Karakolu’na yapılan eylemlerin de sorumlusuydu.

2015 yılında Çukurca'da askeri konvoy güzergahının mayınlanması, Üzümlü Sınır Kapısı’nda görevli 10 gümrük memurunun kaçırılması ve Çukurca Kaymakamlığı ile İlçe Jandarma Komutanlığı’na yönelik gerçekleştirilen roketli saldırıların talimatını verdi.

MİT'in Başarılı Operasyonu

MİT, uzun süredir takip altında tuttuğu Ali Dinçer'i, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Bu operasyon, terörle mücadelede önemli bir başarı olarak kaydedildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal