MİT'ten PKK'nın Bomba Uzmanlarına Operasyon: 2 Terörist Patlayıcı Yaparken Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın saldırılarda kullandığı patlayıcıları hazırlayan bomba uzmanı Bahar Akyol ile Nurbahar Karadağlı'yı Hakurk'ta yakaladı.

30.08.2024-13:33 - (Son Güncelleme: 30.08.2024-13:33) MİT'ten PKK'nın Bomba Uzmanlarına Operasyon: 2 Terörist Patlayıcı Yaparken Etkisiz Hale Getirildi

Mili İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın el yapımı bomba uzmanları Faraşin Gabar kod adlı Bahar Akyol ile Tijda Jiyan kod adlı Nurbahar Karadağlı'yı Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'ta nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Bomba Uzmanı 

MİT'in örgüt içerisinde ajanlarının sağladığı istihbarat sonucunda yakalanan Bahar Akyol ile Nurbahar Karadağlı'nın, örgütün yaptığı EYP'li saldırılarında yer aldıkları tespit edildi. Yakalanan 2 kadın teröristin bomba konusunda uzmanlaştıkları aktarıldı.

Patlayıcı Hazırlarken Etkisiz Hale Getirildi

MİT'in örgüt içerisindeki ajanlarının istihbaratı sonucu yerleri tespit edilen 2 terörist için operasyon hazırlıkları başlatıldı. Operasyon için gerekli hazırlıklarını yapan MİT, PKK/KCK'lı teröristleri bomba düzenekleri ile el yapımı patlayıcı hazırladıkları sırada nokta atışı ile etkisiz hale getirildi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal