MİT'ten Nefes Kesen Operasyon: Etkisiz Hale Getirildi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu Ömer Fırat ile beraberindeki iki teröristi Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

24.07.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 24.07.2024-11:11) MİT'ten Nefes Kesen Operasyon: Etkisiz Hale Getirildi!

Son dakika haberine göre, MİT Irak'ın kuzeyinde bir nokta operasyona daha imza attı. Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu Ömer Fırat ile beraberindeki iki teröristi etkisiz hale getirildi.

Uzun Süreli Takip

MİT, Süleymaniye kırsalında sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Andok Tolhildan kod adlı Ömer Fırat, İran uyruklu Raman Renas kod adlı İrfan Zendi ve Cengaver Mikayil kod adlı Hidayet Resuli’nin faaliyetlerini uzun süre takip etti. Örgüt mensuplarının attığı her adım titizlikle izlendi ve operasyon için en uygun zaman beklenildi.

Hava Harekatı ile Etkisiz Hale Getirildiler

Şartların oluşması ile birlikte operasyon için düğmeye basıldı. Örgüt mensupları ve kullandıkları noktalar hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

PKK/KCK'nın Güvenli Kalesi Yıkıldı

Güvenlik kaynakları, Süleymaniye’de köşeye sıkışan ve faaliyetleri büyük bir oranda sekteye uğratılan PKK/KCK mensuplarının operasyon sonucunda moral kaybı yaşadığını belirtti. PKK/KCK için artık Süleymaniye kırsalının da güvenli bölge olarak görülemeyeceği vurgulandı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal