MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: PKK’lı Zilan Azak öldürüldü

Irak’ın Hakurk bölgesinde operasyon düzenleyen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK mensubu ‘’Sema Cuya Çevlik’’ kod adlı Zilan Azak’ı etkisiz hale getirdi.

20.08.2024-17:21 - (Son Güncelleme: 20.08.2024-17:21) MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: PKK’lı Zilan Azak öldürüldü

MİT, Irak’ta nokta bir operasyon düzenledi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2015 yılında üniversite eğitimini yarıda bırakarak PKK/KCK terör örgütüne katılan Azak'ın, Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama, keşif, gözetleme ve dronlu saldırı faaliyetlerinde aktif rol aldığını tespit etti.

PKK’lı terörist öldürüldü

MİT'in takibine alınan terörist Azak, Hakurk bölgesinde düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Azak'ın, örgütün özellikle dronlu saldırılarında ve Hakurk bölgesindeki keşif ve gözetleme faaliyetlerinde görev aldığı öğrenildi.

MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: PKK’lı Zilan Azak öldürüldü

Özel eğitim almış teröristlerin öldürülmesi önemli

Terörle mücadelede gelinen son durumu değerlendiren Akşam Gazetesi yazarı Dr. Eray Güçlüer, MİT'in gerçekleştirdiği bu operasyonun sıradan bir nokta operasyon olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Güçlüer, "Bu tür operasyonlar, yüksek uzmanlık seviyesi gerektiren işleri yapabilen, özel eğitim almış teröristlerin etkisiz hale getirilmesi açısından çok önemli. MİT'in, sahada teröristlerin ne kadar etkin olduğunu değerlendirip ona göre hareket ettiğini görüyoruz," ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal