MİT Suç Örgütü Elebaşısı ''Binali Camgöz'ü Türkiye'ye Getirdi!

Son Dakika... Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2018 yılında yurt dışına kaçan ''Camgöz Grubu'' olarak anılan organize suç örgütü elebaşısı ''Deniz'' kod adlı Binali Camgöz'ü Karadağ'dan Türkiye'ye getirdi.

30.08.2024-11:13 - (Son Güncelleme: 30.08.2024-11:33) MİT Suç Örgütü Elebaşısı ''Binali Camgöz'ü Türkiye'ye Getirdi!

MİT önemli bir operasyona daha imza attı. "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Kasten Öldürme, Tasarlayarak Öldürme, Kasten Yaralama, Nitelikli Yağma, Hakaret, Tehdit, Suçlunun Kaçmasına İmkan Sağlama, Azmettirme, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Resmi Belgede Sahtecilik" gibi suçlardan 41 suç kaydı, 25 ayrı suçtan da ulusal düzeyde arama kaydı bulunan Camgöz, Karadağ'dan Türkiye'ye getirildi. 

Yıllarca Kaçtı

2018 yılında Türkiye'de işlediği suçlardan ceza almamak için Gürcistan'a kaçan Camgöz, 2020 başlarında sahte pasaport çıkararak Belarus'a oradan da Karadağ'a Kaçtı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığının çalışmaları sonucunda, "Mehmet Ali Bayhan" adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleri ile Temmuz 2022'de Karadağ'da yakalanan Binali Camgöz tutuklandı.

Dosyası Kabarık

Türkiye'den kaçtıktan sonra da suç örgütünü yurt dışından yönetmeyi sürdüren, son olarak 4 Haziran 2022 ve 6 Haziran 2022'de İzmir'de iki şahsın öldürülmesi olayını azmettiren Camgöz'ün adı 8 Eylül 2022'de İstanbul'un Şişli ilçesinde suikasta uğrayan Sırp çete elebaşı Jovan Vukotıc dosyasında da geçti.

MİT Tarafından Yakalandı

MİT, 2018'de yurt dışına kaçan ''Camgöz Grubu'' olarak bilinen İzmir merkezli organize suç örgütü elebaşı Camgöz'ün Karadağ'dan Türkiye'ye iadesi konusunda uzun zamandır çalışmalar gerçekleştiriyordu. Dışişleri Bakanlığı ve diğer kurumlarla gerekli iletişimlerin kurulmasının ardından Binali Camgöz, emniyet ekiplerince teslim alındı. 

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal