Mısır ve Türkiye'den 'Libya' Hamlesi! İstanbul ve Kahire’den Libya Çatışması İçin Ortak Çaba

Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerde yaşanan iyileşme, iki ülkenin Libya’daki krizle ilgili ortak bir çözüm arayışına girmesine neden oldu. Bloomberg’in haberine göre, iki ülke yetkilileri, Libya'daki mevcut krizle başa çıkmak ve ülkenin iç savaş tehlikesini önlemek için iş birliği yapıyor.

16.09.2024-16:55 - (Son Güncelleme: 16.09.2024-17:07) Mısır ve Türkiye'den 'Libya' Hamlesi! İstanbul ve Kahire’den Libya Çatışması İçin Ortak Çaba

Beş yıl önce Libya’da farklı taraflarda yer alan Mısır ve Türkiye, bu kez Kuzey Afrika ülkesinin iki rakip hükümetini bir araya getirerek anlaşmaya varmaları için baskı yapıyor. Türkiye, Mısır’ın müttefiki olan Halife Hafter ile de görüşmeler gerçekleştirmiş durumda. Bu yaklaşım, ülkeler arasındaki ilişkilere yeni bir yön kazandırma amacı taşıyor.


Libya’da Olası Çatışmaların Önüne Geçmek İçin Diplomatik Çabalar

Üç Libyalı yetkili, Türkiye ve Mısır arasındaki gelişen ilişkilerin, kısa vadede Libya’daki olası yeni çatışmaların önlenmesine yardımcı olacağını belirtti. İki ülkenin ortak çabaları, Libya’nın iç savaş tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bu dönemde diplomatik bir çözüm arayışını ön planda tutuyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal