15.10.2020-17:53 (Son Güncelleme:23.11.2024-04:07)


1

Eğer evde ekmek yapmak istiyorsanız mısır taneli ekmek tarifini deneyebilirsiniz. Lezzeti damaklarda kalacak enfes mısır taneli ekmek tarifini tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Peki mısır taneli ekmek nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla mısır taneli ekmek tarifi...



2

Malzemeler

Malzemeler

Yarım paket maya 2 tatlı kaşığı toz şeker Bir su bardağından bir parmak fazla ılık su 300 gram mısır unu 100 gram buğday unu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı mısır tanesi



3

Yapılışı

Yapılışı

Maya ve toz şekeri önce ılık suya koyun ve eritin. Ardından mısır ve buğday ununu karıştırın ve üzerine eritmeye bıraktığınız mayayı ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamurun iki kat kabarmasını bekleyin ve ardından hamurunuzu unladığınız tezgahın üstüne koyun. Haşladığınız mısır tanelerini de kurulayıp hamura ekleyerek, 1-2 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Ekmek kalıbını yağlayın ve hamuru bu kaba koyarak 30 dakika kadar daha bekletin ve ardından üstüne un ve mısır taneleri serpip, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirmeye başlayın. Piştikten sonra ekmeğin soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarın. Artık ekmek servise hazır. Afiyet olsun!



4

Püf Nokta

Püf Nokta

Özellikle ekmeğe eklenen mısır tanelerinin kuru olduğundan emin olun. Mısır tanelerinin ıslak kalması ekmeğin yoğunluğunu ve tadını olumsuz etkileyebilir.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR