Mısır püskülü böbrek ve idrar yolu hastalıklarında, sindirim sistemi, diyabet, saç ve cilt problemlerinde tedaviye yardımcı olarak kullanılır.
MISIR PÜSKÜLÜNÜN FAYDALARI
-Böbrek iltihabına iyi gelir ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
-İdrar yollarındaki enfeksiyonların tedavisinde olumlu sonuçlar alınmasını sağlar.
-Prostat iltihabına karşı etkileri çoktur.
- Tansiyonu ve kolesterolü dengeler. Özellikle yüksek tansiyona çok iyi gelir.
-Mısır püskülü, bağırsakların düzgün çalışmasını sağladığı için zayıflamaya destek olur.
-Vücuttaki toksinlerin atılmasında oldukça etkili bir rol oynar.
- Gut hastalığına faydalıdır.
- Depresyona iyi gelir.
-Mısır püskülü, cilt sorunlarına karşı da tedavi imkânı sunar.
-Romatizma ve kemik ağrılarına yarar sağlar.
-Yaraların iyileşmesine iyi gelir.
-Sindirime destek olur.
MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYI NASIL DEMLENİR?
Kaynayan 1 su bardağı suya 1 tutam mısır püskülü atıp, 5 dakika kaynatın. Süre tamamlanınca ocaktan alıp süzün. Günde 2 kez sabah ve akşam yemeklerden önce için. Aşırı tüketmemeye dikkat edin.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.