Misafirlerinizi damak çatlatan bir kurabiye ile ağırlamak ister misiniz? Malzemeleri ve yapılışı ile oldukça basit ve pratik olan kurabiye tarifimiz için içeriğimize göz atın.
TEREYAĞLI KURABİYE
Malzemeler:
200 gram oda sıcaklığında tereyağı,1 su bardağı toz şeker,2 adet yumurta,1 paket vanilya,1 çay kaşığı kabartma tozu,3 -3,5 su bardağı un.
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaseye alın üstlerine toz şeker ekleyerek çırpın..Tereyağı ve şeker kremamsı bir kıvam alana dek 7-8 dakika çırpın. Sonrasında tek tek yumurtaları ekleyin. Yumurtaları harca yedirmek adına iyice çırpın.Vanilya ve kabartma tozunu da katarak spatula ile karıştırın. Unu da azar azar ekleyerek harcı toparlayın. Ele yapışmaması, bir hamur yapın.
Hamuru tezgahta orta kalınlıkta bir rulo şeklinde yuvarlayın ve streç filmle güzelce sarın.Buzlukta 20 dakika süresince dondurun. Sonra çıkarıp üstlerinden streç filmi alın. Bıçak desteğiyle 2 cm kalınlığında kesin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üstüne kestiğiniz kurabiyeleri sıralayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 8-12 dakika rengi çok hafif değişene dek pişmesini sağlayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.