Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili hangi gün idrak edilecek 2024? Miraç Kandili’nde oruç tutulur mu?

Yılın ikinci kandili olan Miraç Kandili’nin idrak edilmesine kısa bir süre kaldı. Müslümanlar Miraç Kandili’nin ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Peki Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili hangi gün idrak edilecek 2024? Miraç Kandili’nde oruç tutulur mu? İşte soruların yanıtları…

30.01.2024-16:31 - (Son Güncelleme: 30.01.2024-16:31)

Hz. Muhammed’in Allah’ın davetiyle Cebrail’in rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya ve sonrasında ilahi huzura yükseldiği gece olarak bilinen Miraç Kandili, her yıl Şubat ayında idrak ediliyor. Milyonlarca Müslüman ise bu önemli günün tarihini merak ediyor. Peki Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili hangi gün idrak edilecek 2024? Miraç Kandili’nde oruç tutulur mu?

Miraç Kandili ne zaman?

Miraç Kandili, 2024 yılında 6 Şubat Salı günü idrak edilecek.

Miraç Kandili

Miraç Kandili önemi nedir?

"İsra ve Miraç mucizesi" olarak adlandırılan bu olay, Kur'an-ı Kerim'in İsra ve Necm surelerinde detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. "İsra olayı" olarak bilinen kısım, Hz. Muhammed'in bir gece Mekke'den Kudüs'e yaptığı özel bir yolculuğu ifade eder. Diğer taraftan "Miraç olayı", Hz. Muhammed'in Kudüs'ten göklerin ötesine gerçekleştirdiği yüce ve manevi bir yolculuğu temsil eder. Bu olaylar, İslam'ın temel inançları arasında önemli bir yer tutar ve müslümanlar için büyük bir mucize olarak kabul edilir.

Miraç Kandili’nde oruç tutulur mu?

Recep ayının ilk gün orucu, özellikle ilk Perşembe günü yani Regaip Kandili'nde tutulan oruçlar ve ardından gelen 13, 14 ve 15. gün oruçları oldukça faziletlidir. Bu bağlamda, Recep ayının 27. gecesi yani Miraç Kandili'nin gündüzünde tutulan oruç, Allah katında büyük sevaplar kazandıran özel bir ibadettir. Bu kutsal günlerde yapılan oruçlar, Müslümanlar için manevi bir temizlik ve yakınlık vesilesi olarak kabul edilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal