Milyonlarca vatandaşta Temmuz beklentisi: Maaşlara zam, kıdem tazminatına yeni tavan geliyor

TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla beraber ekonomide pek çok kalemde zamlar yaşanacak. Memur ve emekli maaşına yapılacak maaş zammının dışında kıdem tazminatı tavanı da değişecek. Detaylar haberimizde…

28.06.2024-12:29 - (Son Güncelleme: 28.06.2024-12:32) Milyonlarca vatandaşta Temmuz beklentisi: Maaşlara zam, kıdem tazminatına yeni tavan geliyor

Ülkemizde temmuz ayı, hem memurlar hem de emekliler için maaş ve tazminatların belirlendiği kritik bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamaya göre, emeklilerin kök maaşlarına yapılacak düzenleme olmazsa, 8 bin TL'nin altında maaş alanlar 6 ay daha 10 bin TL alacaklar.

Kıdem tazminatı tavanı yeniden belirleniyor

Milliyet’te yer alan habere göre; Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Temmuz'da yılın ilk 6 ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bu rakamlar, memur maaşları ve kıdem tazminatı tavanı gibi önemli ekonomik göstergeler için belirleyici olacak. Şu anda 35 bin TL olan kıdem tazminatı tavanının temmuz sonrasında 40 bin TL civarında belirlenmesi bekleniyor.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili açıklamalarında, kıdem tazminatı tavanının memur maaşlarındaki artışlar üzerinden belirlendiğini vurguladı. Özellikle 10 yıllık bir çalışanın, yeni tavan üzerinden alacağı tazminatın 400 bin TL'yi bulabileceğine dikkat çekti.

Milyonlarca vatandaşta Temmuz beklentisi: Maaşlara zam, kıdem tazminatına yeni tavan geliyor

Enflasyon farkı için tahmin

Memurlar için ise 2024'ün ilk yarısında enflasyon farkının yüzde 25 civarında olması bekleniyor. Temmuz ayında yapılacak zam oranı da bu hesaplamaları etkileyecek. Bu nedenle, işten ayrılma veya emekli olma düşünenlerin, daha yüksek kıdem tazminatı alabilmek için temmuzu beklemeleri tavsiye ediliyor.

Konuyla ilgili gelişmeler, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak ve ekonomik beklentiler üzerinde belirleyici olacak.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal