Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor: Açık liseye geçiş kuralları değişti

Binlerce öğrencinin kayıt olduğu açık lisenin giriş şartlarının değiştiğine dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

13.08.2024-10:54 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-10:54) Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor: Açık liseye geçiş kuralları değişti

Açık liseye geçmeyi planlayan öğrenciler için önemli bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçişle ilgili önemli değişiklikler içeren Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde güncellemeler yaptı. Bu değişikliklerle birlikte, belirli durumlarda öğrencilerin açık öğretim liselerine geçiş yapmaları kolaylaştırıldı.

Açık öğretime geçiş şartları değişti

Ensonhaber’de yer alan habere göre; Yeni düzenlemeye göre, örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçmek isteyen öğrenciler, belirtilen şartların ortaya çıkmasından itibaren en geç altı ay içinde başvuruda bulunabilirler. Bu başvuru, velilerin talebi doğrultusunda yapılacak ve öğrenciler Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine nakil ve geçiş yapabilecekler.

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor: Açık liseye geçiş kuralları değişti

Özellikle, anne veya babası vefat eden, koruma kararı verilen, koruyucu aile yanına yerleştirilen, evlatlık edinme öncesi bir yıllık geçici bakım sürecinde olan, eğitim veya bakım tedbiri kararı verilen, özel gereksinim raporu olan ve evde ya da hastanede eğitim gören öğrenciler bu haktan yararlanabilecekler.

Kur’an kursu ve hafızlık eğitimi alanlara yeni haklar verilecek

MEB, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün hafızlık modüllerine kayıtlı olan öğrenciler ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi ve/veya bu eğitimi destekleyici Arapça ve Temel İslam Bilimleri eğitimi alan öğrenciler için de yeni haklar tanıdı. Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup tercih yapmadığı için herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşmemiş öğrenciler de bu düzenlemeyle birlikte açık öğretime geçiş yapabilecekler.

Bu yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdi ve Millî Eğitim Bakanı tarafından yürütülecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal