Milyonlarca Emekliyi İlgilendiriyor: Emekliyi Üzen Yeni Düzenleme! İşte Detayları...

Milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren yeni düzenleme yolda. Milyonlarca emekliden genel sağlık sigortası prim kesintisi gündemde. İşte detaylar...

24.09.2024-11:12 - (Son Güncelleme: 24.09.2024-11:12) Milyonlarca Emekliyi İlgilendiriyor: Emekliyi Üzen Yeni Düzenleme! İşte Detayları...

Türkiye'de milyonlarca emekli, aldıkları maaşlarla geçinmekte zorlanıyor. Türkiye'deki yüksek enflasyon oranları, artan zamlar, geçim sıkıntısı derken cepte kalan para hiçbir şeye yetemez hale geliyor. 

Emekli olduktan sonra dinlenmesi, ailesine ve torunlarına zaman ayırması gereken ileri yaştakiler çareyi yeni bir iş bulmakta buluyor. Türkiye'de çalışmaya devam eden milyonlarca emekli bulunuyor. 

Çalışan Emekliden Prim Kesintisi

Çalışan emeklileri ilgilendiren yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Çalışan emeklilerden genel sağlık sigortası primi alınması gündemde.

Türkiye'nin 3 yıllık ekonomi haritasını belirleyen ''Orta Vadeli Program'' kapsamında, sosyal güvenlik sisteminde denge sağlayacak yeni adımların atılması bekleniyor. Halihazırda çalışanlardan yüzde 12,5 oranında sağlık sigortası primi kesiliyor. 12,5'luk primin yüzde 7,5'i işveren, yüzde 5'i ise çalışan payı olarak alınıyor.


Artık Sağlık Sigortası Primi de Alınacak

Şimdiye kadar emekli olup da çalışanlardan genel sağlık sigortası primi alınmıyordu. Çalışan emeklilerden sadece sosyal güvenlik destek primi alınıyordu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, şimdi çalışan emeklilerden de genel sağlık sigortası primi alınacağı gündemde. Çalışan emeklilerden alınacak olan primin emekli maaşından mı yoksa çalıştığı işten aldığı ücretten mi kesileceği henüz belirlenmedi.

Yaş Sınırı da Değişecek

Genel sağlık sigortası prim ödemelerinin 55-60 yaş aralığına kadar alınması konuşuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre kayıtlı olan çalışan emekli sayısı 2 milyonu buluyor. Çalışan emeklilerden alınacak sağlık sigortası primi ve yaş düzenlemesi için henüz karar verilmedi. Çalışmanın tamamlandıktan sonra ilgili düzenlemenin Meclis'ten geçirilmesi bekleniyor.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal