Milyonlarca emekli için ek maaş zammı gelişmesi: İhtimaller belli oldu

En düşük emekli maaşı konusunda AK Parti cephesinden yeni bir açıklama daha geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının bu akşam yapılacak Kabine Toplantısı’nda belirleneceğini ifade etti.

15.07.2024-17:29 - (Son Güncelleme: 15.07.2024-17:29) Milyonlarca emekli için ek maaş zammı gelişmesi: İhtimaller belli oldu

En düşük Emekli Maaşı için kritik gün geldi. Bu akşam yapılacak Kabine Toplantısı’nda her şey netleşecek. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zam ile ilgili çalışmaların sona geldiğini ve bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını belirtti. Güler, "Bütçe imkanları Nedir, bunun belirlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili analizleri topladık, bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı'na bunun vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz" dedi.

En düşük emekli maaşı zammı belirlenecek

Güler, en düşük emekli maaşının 12-13 bin lira seviyelerine çıkmasının beklendiğini ifade etti. Şu an kök maaşı 6 bin lira olan bir emekli, 10 bin lira maaş aldığında aradaki fark yüzde 66 olarak veriliyor. Eğer maaş 13 bin liraya çıkarsa, bu fark yüzde 116'ya yükselecek. Yeni düzenleme ile en düşük emekli maaşının 12 bin lira olması bekleniyor. Bu durumda, 3 milyon 200 bin kişinin maaşı 12 bin liraya tamamlanacak. Ancak kök maaş farklılıkları nedeniyle bazı emeklilere Hazine desteği 3 bin lira olurken, bazılarına sadece 10 lira olabilecek.

Milyonlarca emekli için ek maaş zammı gelişmesi: İhtimaller belli oldu

Emekli maaşı ne zaman yatacak?

Bağ-Kur ve SSK emeklileri için ödeme günleri, emeklilik tahsis numarasının son iki hanesine göre değişiyor.

Bağ-Kur Emeklileri:

Tahsis numarasının son iki hanesi 5, 7 ve 9 olanlar: Her ayın 25'inde

3 ve 1 olanlar: Her ayın 26'sında

4, 6 ve 8 olanlar: Her ayın 27'sinde

0 ve 2 olanlar: Her ayın 28'inde

SSK Emeklileri:

Tahsis numarasının son hanesi 9 olanlar: Her ayın 17'sinde

7 olanlar: Her ayın 18'inde

5 olanlar: Her ayın 19'unda

3 olanlar: Her ayın 20'sinde

1 olanlar: Her ayın 21'inde

8 olanlar: Her ayın 22'sinde

6 olanlar: Her ayın 23'ünde

4 olanlar: Her ayın 24'ünde

2 olanlar: Her ayın 25'inde

0 olanlar: Her ayın 26'sında

Güler'in açıklamaları doğrultusunda en düşük emekli maaşına yapılacak zam bu akşam netleşecek ve yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal