Milli Savunma Üniversitesi 2024-2025 Eğitim Yılı Başladı

Milli Savunma Üniversitesi'nde yeni eğitim dönemi törenle açıldı; önemli açıklamalarda bulunuldu.

03.10.2024-18:09 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-18:10) Milli Savunma Üniversitesi 2024-2025 Eğitim Yılı Başladı

Milli Savunma Üniversitesi 2024-2025 Eğitim Dönemine Merhaba Dedi

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, "Dünyada yaşanan siyasi olaylar ve askeri hareketlilik, insan kaynağımızın eğitiminin önemini ortaya koyuyor." dedi.

Törenin Ayrıntıları

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Alpay, 2016 yılındaki hain darbe girişiminden sonra kurulan üniversitenin başarıyla eğitim faaliyetlerine devam ettiğini ifade etti.

Uluslararası Öğrenci Sayısı ve Eğitimin Önemi

Üniversitede 18 bin 45 öğrenci ve kursiyerin eğitim gördüğünü belirten Alpay, bunlardan 1118'inin dost ve kardeş ülkelerden geldiğini ifade etti. Alpay, "Milli Savunma Üniversitesi, dünyada büyük bir rağbet görüyor," dedi.

Milli Değerler ve Eğitim Vurgusu

Alpay, "Öğrenciler, akademik ve askeri eğitimin yanı sıra milli değerlere de bağlı şekilde yetişecekler," vurgusunu yaptı. Atatürk'ün çizdiği yolda, ülkesine bağlı, modern bilimle eğitilmiş subaylar yetiştireceklerini belirtti.

Rektörün Açıklamaları

Rektör Prof. Dr. Erhan Afyoncu, üniversitenin başarılarını ve mezunlarının oranlarını aktardı. "Kara Kuvvetleri subaylarının yaklaşık %70'i MSÜ mezunudur," dedi.

Geleceğin Önemli Stratejileri

Afyoncu, mevcut kursiyerlerin gelecekte önemli pozisyonlarda bulunacaklarını belirtti ve sözlerine ekledi: "Dost ülkelerin haklarını korumak, dünya huzuruna katkıda bulunmak ortak görevimizdir."

Törende Yer Alan Önemli İsimler

Törene, 1. Ordu Komutanı Metin Tokel, 3. Kolordu Komutanı Sezai Öztürk ve diğer davetliler katıldı. Bakan Yaşar Güler'in mesajı da törende okundu.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı Töreni gerçekleştirildi....

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı Töreni gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay törene katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal