Milli Savunma Bakanlığı Duyurdu: Irak ve Suriye'deki Operasyonlarda Teröristlere Geçit Yok!

Son dakika haberi... Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde belirlenen 4 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

29.07.2024-14:04 - (Son Güncelleme: 29.07.2024-14:04) Milli Savunma Bakanlığı Duyurdu: Irak ve Suriye'deki Operasyonlarda Teröristlere Geçit Yok!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava harekatı ile 3 PKK'lı terörist tespit edilerek etkisiz hale getirildi. Aynı zamanda, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yapılan operasyonlarda 4 PKK/YPG'li terörist daha etkisiz hale getirildi.

Operasyonlar, terör örgütlerinin bölgedeki hareketliliğini azaltmak ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla titizlikle planlanarak icra ediliyor. Yetkililer, bölgedeki terörist unsurların tamamen temizlenene kadar operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Azim ve Kararlık!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Aziz vatanımız için terör ve teröristle mücadeleye tüm gücümüzle devam ediyoruz! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 3 PKK'lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde belirlediği 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi. Operasyonlarımız, azim ve kararlılıkla sürecek!" denildi.

Türkiye, terörle mücadeledeki kararlılığı ve gerçekleştirdiği operasyonlarla bölgedeki istikrarı sağlamaya ve sınır güvenliğini korumaya devam ediyor. Operasyonların, terör örgütlerinin bölgedeki varlığını sona erdirmeye yönelik olduğu belirtiliyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal