Milli Savunma Bakanı Güler, SAHA EXPO 2024'te Önemli Açıklamalarda Bulundu

Bakan Güler, SAHA EXPO 2024 açılışında savunma sanayisinin güçlenmesi ve Türkiye'nin uluslararası alandaki konumu hakkında konuştu.

22.10.2024-13:25 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-13:25) Milli Savunma Bakanı Güler, SAHA EXPO 2024'te Önemli Açıklamalarda Bulundu

Milli Savunma Bakanı Güler'den SAHA EXPO 2024 Açılışında Vurgular

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2024 SAHA EXPO Fuarı'nın açılışında önemli mesajlar verdi. Güler, "Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir" diyerek Türkiye'nin savunma sanayi alanında attığı adımları vurguladı.

Fuarın Önemi ve Katkıları

Bakan Güler, etkinliğin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlendiğini belirterek, SAHA EXPO'nun Türkiye ile Avrupa'nın en büyük sanayi inisiyatifleri arasında yer aldığını ifade etti. "Bu fuar, savunma sanayisinde katettiğimiz mesafeyi ortaya koyuyor" diyen Güler, organizasyonun uluslararası işbirlikleri için önemli bir zemin oluşturduğunu söyledi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, Güler ayrıca bu tür organizasyonların, ülkeler arasındaki stratejik işbirliklerini artırma potansiyeli taşıdığını da vurguladı.

Türkiye'nin Uluslararası Rolü

Bakan Güler, Türkiye'nin savunma sanayisinde elde ettiği başarılarla kendi güvenlik ihtiyaçlarını karşıladığını ve uluslararası pazarda söz sahibi bir ülke konumuna ulaştığını dile getirdi. "Ürettikleri sistemler dünya çapında ilgi görüyor" diyerek, bu başarıların sürdürülebilir olması için bilimsel altyapı ve nitelikli iş gücünün artırılması gerektiğini belirtti.

Jeopolitik Gerginlikler ve Türkiye'nin Rolü

Jeopolitik konjonktürün savunma sanayisinde güçlü olmaktan geçildiğini belirten Güler, "Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve bölgedeki gerginlikler, barış ve istikrarın önünde büyük bir engel oluşturuyor" dedi. Türkiye, sayın Cumhurbaşkanı liderliğinde bu sorunlara çözüm bulmaya çalıştığını vurguladı.

Organizasyonların Önemi

Bakan Güler, SAHA EXPO gibi uluslararası organizasyonların güçlü işbirlikleri sağladığını ve bu tür etkinliklerin dost ve müttefik ülkelerle stratejik hedeflerin gözden geçirilmesine olanak sağladığını ifade etti.

Geleceğe Yönelik Stratejiler

"Savunma sanayisinde ulaştığımız bu seviyeyi daha yükseklere taşımayı hedefliyoruz" diyen Güler, etkin, verimli ve işbirliğine dayalı çalışmaların süreceğini açıkladı. 26 Ekim'e kadar sürecek fuarın Türkiye'nin savunma sanayisi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı...

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) destekleriyle, Anadolu Ajansının global iletişim ortaklığında İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal