Milli Savunma Bakanı Güler, mesajı net verdi: ‘TSK her an harekata hazır’

Denizkurdu-II/24 Tatbikatı konusunda açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu güvenlik ortamı ve yakın coğrafyamızda meydana gelen gelişmeler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her an harekata hazır, etkin ve caydırıcı bir güç olmasını ve bu gücünü pekiştirmesini zorunlu kılmaktadır." dedi.

12.05.2024-10:29 - (Son Güncelleme: 12.05.2024-10:29) Milli Savunma Bakanı Güler, mesajı net verdi: ‘TSK her an harekata hazır’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Denizkurdu-II/24 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü'ne katıldı. Tatbikatın Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki güvenlik sağlama konusundaki önemini dile getiren Bakan Güler, "Bu güvenlik ortamı ve yakın coğrafyamızda meydana gelen gelişmeler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her an harekata hazır, etkin ve caydırıcı bir güç olmasını ve bu gücünü pekiştirmesini zorunlu kılmaktadır." diye konuştu.

‘TSK her an harekata hazır’

Akşam’da yer alan habere göre; Güler, bugünün istikrarsız ve belirsizlik dolu bir güvenlik ortamından geçtiğine dikkat çekerek, "Bu kaotik ortamda ülkelerin güvenliğini sağlamak, her zamankinden daha zor hale gelmiştir. Dolayısıyla, çok boyutlu ve karmaşık hale gelen bu güvenlik ortamı ve yakın coğrafyamızdaki gelişmeler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her an harekete geçmeye hazır, etkili ve caydırıcı bir güç olmasını ve bu gücünü güçlendirmesini gerektirmektedir." şeklinde konuştu.

Güler, bu hedefe ulaşmak için yapılan tatbikatların, personelin muharebe koşullarına uygun olarak en iyi şekilde eğitilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, bu doğrultuda her geçen yıl sayısı ve kapsamı artan tatbikatlarla, kahraman ordunun karada, denizde ve havada etkinliğini ve caydırıcılığını daha da güçlendireceklerini ifade etti. Güler, Silahlı Kuvvetlerin son eğitim yılında 89 ulusal ve uluslararası tatbikat gerçekleştirdiğini belirterek, fiili aşaması 9 Mayıs'ta başlayan ve 30 Mayıs'a kadar devam edecek olan Efes Tatbikatı'nın da geniş bir uluslararası katılımla yapıldığını aktardı.

Milli Savunma Bakanı Güler, mesajı net verdi: ‘TSK her an harekata hazır’

Her tatbikat yeni bir başarı hikayesinin ilk adımıdır

Bakan Güler, ortak çalışma yeteneğinin, takım ruhunun ve aynı hedefe odaklanmanın önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Siz, kıymetli silah arkadaşlarımın da askeri eğitimin zirvesi olan tatbikatları, mesleki deneyimlerinizi geliştirmeniz ve ekip ruhunuzu pekiştirmeniz açısından bir fırsat olarak görüp en iyi şekilde değerlendirmenizi bekliyoruz. Unutmayınız ki eğitimli bir ordu savaşın yarısını kazanmış demektir. Bilgi ve becerilerin sürekli tazelenmesi, yenilenmesi ve geliştirilmesi başarının temel unsurudur. Bu yönüyle iştirak ettiğiniz her tatbikat; yeni bir deneyim, yeni bir başarı hikayesine giden yolun da ilk adımıdır. Yaşadığı tüm badirelerden her zaman güçlenerek çıkan ülkemiz Cumhuriyetimizin ikinci asrına, 'Türkiye Yüzyılı' hedefleriyle güçlü ve emin adımlarla başlamıştır. Milli Savunma Bakanlığımız da ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için son bir asrın en kapsamlı ve en yoğun faaliyetlerini icra etmektedir."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal