Kebapların yanında içmeye bayıldığımız şalgam suyunun kanser ve kalp damar hastalıklarına iyi geldiğini biliyor muydunuz? henüz tatmamış olanlar için de bu bilgi iyi bir başlangıca sebep olabilir.
Diyetisyen ve beslenme uzmanı dr. ender saraç, milli içeceklerden biri haline gelen şalgam suyunun hem kanserden koruduğunu hem de kalp ve damar sağlığı için faydalı olduğunu söyledi.
Dr. ender saraç, sağlık festivali için geldiği adana'da şalgam suyunun şifa kaynağı olduğunu belirtti. dr. saraç, a, b ve c vitaminlerini içeren şalgam suyunun, cilt için de çok faydalı özelliği bulunduğunu söyledi.
İçerisinde bir cins laktik asit barındıran şalgam suyunun, et, kebap, ağır yağlı yiyeceklerin hazmedilmesine yardımcı olduğunu vurgulayan saraç, "şalgam suyu aynı zamanda çok iyi bir probiyotik.
Tıpkı yoğurt, boza, kombu çayı ve tarhana çorbası gibi. yani şalgam suyu bağırsaklarımızdaki zararlı bakterileri yok edip onun yerine probiyotik etki yapıyor.
Ev yapımı turşu ve özellikle şalgam suyu adanamızın ülkemize kazandırdığı müthiş şifalı bir içecek" dedi.
Bunların yanında şalgam suyunun kan yapıcı etkisi bulunduğunu söyleyen dr. saraç, şalgam suyunun kışın her gün içerisine bolca limon sıkılarak bir bardak içilmesini tavsiye etti.