Milli Golbolcular Berfin ve Fatmagül: Engelli Bireyler İçin Umut Işığı

Golbol Kadın Milli Takımı oyuncuları Berfin Altan ve Fatmagül Güler, engelli bireylere ilham veriyor.

26.10.2024-12:58 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-12:58) Milli Golbolcular Berfin ve Fatmagül: Engelli Bireyler İçin Umut Işığı

Milli Golbolcular Berfin ve Fatmagül: Engelli Bireyler İçin Umut Işığı

Golbol Kadın Milli Takımı oyuncuları Berfin Altan ve Fatmagül Güler, engelli bireylere ilham olmayı hedefliyor. Ödüllü sporcular, ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor.

Altın Madalyalarla Dolu Bir Geçmiş

2016 Rio, 2020 Tokyo ve bu yıl Paris'teki Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye üst üste altın madalya kazandıran bu iki oyuncu, yeni hedefleri için yorulmadan çalışıyor. Berfin Altan, Nevşehir'de düzenlenen Golbol Kadınlar 1. Lig 2. devre müsabakalarında 8 numarayı taşırken, Fatmagül Güler 1 numara ile mücadele etti. Her ikisi de yetenekleriyle göz doldurdu.

Berfin'in Motivasyonu

Doğuştan görme engelli olan Berfin Altan, golbolden edindiği başarıyı yeni madalyalarla taçlandırma hedefinde. "Görme engelli olduğum için birçok zaman akran zorbalığına uğradım," diyen Berfin, öz güven eksikliğinin üstesinden gelmek için çalıştığını ve asla pes etmemesi gerektiğine inandığını belirtti.

Fatmagül'ün Hikayesi

Fatmagül Güler de milli takımda yer almanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ediyor. "Golbol, hayatımı ikiye böldü; golbolden önce ve sonra," diyen Fatmagül, elde ettiği başarıların kendisine büyük bir öz güven kazandırdığını dile getirdi. Gelişen öz güveni sayesinde artık akran zorbalığıyla yüzleşmediğini belirten Fatmagül, engelli bireyler için bir rol model olduklarını vurguladı.

Hedefler ve Mesajlar

İki oyuncu, üst üste üç defa kazandıkları altın madalyaların ardından dördüncüyü hedefliyor. Fatmagül, "Bizi izleyen gençlerin, 'Biz de yapabiliriz' diyebilmesini istiyoruz," şeklinde konuştu. Berfin ise, engelli arkadaşlarının da mücadelelerine devam etmesi gerektiğini belirtti.

Golbol Kadın Milli Takımı oyuncularından Berfin Altan ve Fatmagül Güler, ulusal ve uluslararası...

Golbol Kadın Milli Takımı oyuncularından Berfin Altan ve Fatmagül Güler, ulusal ve uluslararası müsabakalarda gösterdikleri başarılarla görme engelliler başta olmak üzere engelli bireylere ilham olabilmek için çaba harcıyor. Golbol Kadınlar 1. Lig müsabakalarında, Denizli Görme Engelliler Okulu Spor Kulübü Derneği takımında "8" numaralı formayı giyen Berfin ile Yukatel Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü'nde "1" numaralı formanın sahibi Fatmagül, yetenekleriyle göz dolduruyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal