Milli gelir zammı nedir? 2024 milli gelir zammı yatırılacak mı, ne zaman yatırılacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), büyüme oranının yüzde 4,5 olarak açıklamıştı. Büyüme rakamlarının beklenenin üzerinde gelmesinin ardından milyonlarca emeklinin maaşına milli gelir zammı gelip gelmeyeceği merak edildi. Peki Milli gelir zammı nedir? 2024 milli gelir zammı yatırılacak mı, ne zaman yatırılacak? İşte detaylar…

04.03.2024-11:42 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-11:42)

Milyonlarca emeklinin maaşına yapılacağı iddia edilen milli gelir zammı konusunda beklentiler arttı. TÜİK’in açıkladığı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) oranının beklenenin üzerinde gelmesinin ardından emekli maaşlarına milli gelir zammı yapılıp yapılmayacağı gündemi meşgul ediyor. Ek zam ve bayram ikramiyesi müjdesinin ardından emeklilere bir iyi haber de milli gelir zammı ile gelebilir. Peki Milli gelir zammı Nedir? 2024 milli gelir zammı yatırılacak mı, ne zaman yatırılacak?

Milli gelir zammı nedir?

Milli gelir zammı, gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme oranıyla uyumlu bir şekilde emekli vatandaşlara sağlanan zam anlamına gelir. 2023 yılı için öngörülen GSYH büyüme oranı %4,4 olarak tahmin edilmişti, ancak açıklanan rakam %4,5 oldu. Bu durumda, bu yıl emekli olan vatandaşlara, gerçekleşen GSYH büyüme oranındaki farktan kaynaklanan milli gelir zammı yapılacak.

Milli gelir zammı nedir? 2024 milli gelir zammı yatırılacak mı, ne zaman yatırılacak?

2024 milli gelir zammı yatırılacak mı, ne zaman yatırılacak?

Bu yıl emekli olanların aylıkları, gözden geçirilecek. Yeni hesaplamalarla birlikte, 2024 Ocak'tan itibaren emekli olanların maaşlarına %0,8 ile %1,35 arasında değişen oranlarda milli gelir zammı eklenecek. Bu değişiklik Nisan ayından itibaren yürürlüğe girecek ve emekli vatandaşlar yeni aylık tutarları üzerinden ödeme alacaklar.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal