Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? 2024 MEB 30 bin temizlik personeli alımı başvuru şartları neler, kadrolu mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlığa bağlı okullarda İŞKUR üzerinden 30 bin temizlik görevlisi alınacağını duyurmuştu. Yapılan açıklama sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı, MEB 30 bin temizlik alımı, MEB personel alımı başvuru, 30 bin temizlik personeli kadrolu mu gibi araştırmalar gözlemlendi. İşte konu hakkında merak edilenler…

23.09.2024-13:47 - (Son Güncelleme: 23.09.2024-14:12) Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? 2024 MEB 30 bin temizlik personeli alımı başvuru şartları neler, kadrolu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı duyuruları yakından takip ediliyor. Bakan Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İŞKUR TYP üzerinden 30 bin kişilik temizlik personeli alımı gerçekleştireceklerinin müjdesini paylaşmıştı. İş arayan binlerce vatandaş ise bu açıklama üzerine arama motorlarına yönelerek Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı, MEB 30 bin temizlik alımı, MEB personel alımı başvuru, 30 bin temizlik personeli kadrolu mu, MEB temizlik personeli maaşı gibi terimleri araştırıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullara 30 bin temizlik personeli alımı için başvuru tarihinin 23 Eylül 2024 olarak işaret edildiğini duyurdu. Başvuruların başlaması için gerekli kılavuzun gün içinde paylaşılması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? 2024 MEB 30 bin temizlik personeli alımı başvuru şartları neler, kadrolu mu?

MEB temizlik personel alımı başvuru şartları 2024

Henüz alım şartlarıyla ilgili detaylar paylaşılmadı. Bu konuda gelen güncellemelerle birlikte haberimiz güncellenecek. Bakan Tekin, mevcut durumda 45 bine yakın okulda kadrolu temizlik elemanının bulunduğunu belirtti.

Temizlik personeli alımının taşeron sistemle yönetildiğini hatırlatan Tekin, taşeronların kadroya geçişinde yaşanan sorunların çözülmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile işbirliği yaptıklarını ifade etti. Bu yıl itibarıyla topluma yarar programının revize edildiğini ve kısmi zamanlı çalışma esasına geçildiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? 2024 MEB 30 bin temizlik personeli alımı başvuru şartları neler, kadrolu mu?

Geçtiğimiz yıl 60 bin personel tahsis edilirken, bu yıl alım sayısının iki katına çıkarılarak 120 bine ulaştığı vurgulandı. Bu adımlar, okullardaki temizlik hizmetlerinin daha etkili bir şekilde yürütülmesi amacıyla atılıyor.

MEB temizlik personeli maaşı ne kadar 2024?

Okul temizlik personelinin maaşları, deneyim süresi, çalıştığı firma ve yapılan işin kapsamı gibi çeşitli kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Eylül 2024 itibarıyla güncel maaş aralıkları en düşük 17.400 TL, en yüksek ise 49.100 TL olarak belirlenmiştir.

Bu çerçevede, okul temizlik personelinin ortalama maaşı 30.000 TL civarındadır. Bu farklılıklar, çalışılan kurumun bütçesi ve temizlik hizmetlerinin kapsamına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle, temizlik personeli alımı yapılacak okulların ihtiyaçlarına göre maaşlar da değişkenlik gösterebilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal