Bakan Yusuf Tekin, katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin uluslararası düzeyde rekabet edebilirliği konusunda öne çıkan mekanizmaların dikkate alındığını ifade etti. Özellikle, uluslararası kuruluşların Türkiye'ye yönelik önerileri ve referanslarının, müfredatın daha yoğun ve beceri odaklı olması gerektiği yönünde olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, yeni müfredatın oluşturulmasında toplumsal katılımı sağlamak amacıyla çağrılar yaptıklarını dile getirdi.
Bakan Tekin, müfredat değişikliğine ilişkin itirazlar konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Saygı sınırlarını aşan eleştirilerin yapıldığını belirterek, itiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini merak ettiğini ifade etti. 67 bin civarında görüş ve önerinin kendilerine iletildiğini ve yaklaşık 1,5 milyon kişinin de programları indirdiğini söyledi.
Özellikle, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçişin ve devamlılığın önemine vurgu yapan Bakan Tekin, çocukların bu geçmişi içselleştirmesini istediklerini belirtti. Bu doğrultuda, yeni müfredatın oluşturulmasında hedeflerinin, Türkiye'nin eğitim sisteminin uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi ve öğrencilerin çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde yetiştirilmesi olduğunu söyledi.
Ayrıca, yeni müfredatta yapılan değişikliklerin yanı sıra, yabancı dil eğitiminde de yeni uygulamalar başlatıldığını açıkladı. Yoğunlaştırılmış yabancı dil sınıflarının oluşturulduğunu ve çoklu yabancı dil sınıflarının başlatıldığını belirtti.
Bakan Tekin'in açıklamaları arasında öğretmenlerin sosyal medya kullanımına ilişkin tartışmalar da yer aldı. Mevcut düzenlemelerin dışında öğretmenlere getirilen bir sınırlamanın olmadığını ifade etti.
Son olarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın ve eğitim sisteminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini ve ilgili tüm kesimlerin katılımını ve desteğini beklediklerini belirtti.