Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremin 1. yılında anma programına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümünde düzenlenen anma programına katılarak, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını belirtti. Program kapsamında bütün okullarda gerçekleştirilen saygı duruşuyla birlikte, bu acının gelecek nesillere aktarılması ve farkındalığın artırılması amacıyla öğrencilere örnek olunduğunu ifade etti.

06.02.2024-11:44 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-11:44) Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremin 1. yılında anma programına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bakanlık olarak bu bilinci devam ettirecek, çocuklarımızı ve gelecek nesilleri bu şuur ve duyarlılıkla yetiştirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuşarak, toplumun birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğine vurgu yaptı. Bakan Tekin, ülke genelindeki tüm okullarda gerçekleştirilen bayrak törenleri öncesinde düzenlenen anma programlarına katılarak, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri rahmet ve saygıyla andı. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bayrak törenine iştirak eden Bakan Tekin, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte depremzedeler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törenden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Tekin, Türkiye'nin yürekleri dağlayan asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini belirtti. Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileklerini ileten Tekin, devlet ve milletin birlik içinde asrın birlikteliğini göstererek yaraları sarmaya çalıştığını ifade etti.

Tüm millet el ele

Bakan Tekin, "Bakanlığımız da ilk günden itibaren üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek adına büyük bir özveriyle çalıştı. Bu bir yıl içerisinde devlet-millet el ele vererek, depremin etkilediği bölgelerdeki vatandaşlarımızın yanında oldu ve olmaya devam edecektir." diyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Bakanlığımıza bağlı halk eğitim merkezlerinden meslek liselerine kadar bir dizi eğitim kurumumuzda yaraların sarılması için çaba sarf edildi. Meslek liselerimizde çadır imalatından ekmek üretimine kadar yapılabilecek her şey yapılmaya çaba sarf edildi. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak görevimiz bunlarla sınırlı değil. Biz aynı zamanda bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması, yaşandığı zaman alınması gereken tedbirler, gösterilmesi gereken birlik ve kayıplarımızın hayırla yad edilmesi, bu duygu ve düşüncelerin, bu birliktelik arzusunun gelecek kuşaklara aksettirilmesi, çocuklarımızın bu bilinçle, şuurla yetişmesi için çaba sarf etmekle görevli bir kurumuz. Dolayısıyla bugün de burada bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Hem çocuklarımızla beraber bütün okullarımızda saygı duruşuyla, rahmetle kayıplarımızı andık hem de bu bilincin gelecek kuşaklara aktarılması için çocuklarımıza örnek olmak istedik. Bakanlık olarak bunu devam ettireceğiz, bu şuurla çocuklarımızı, gelecek nesilleri yetiştireceğiz. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin. Tekrar milletimizin başı sağolsun. Kayıplarımızın mekanları cennet olsun. Yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal