Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Yeni Eğitim Modeli Vurgusu

Bakan Tekin, yeni eğitim modeli üzerinden muhalefete yanıt verdi; Anadolu irfanına güvenerek Türkiye'ye özgü bir sistem geliştirileceğini belirtti.

17.10.2024-15:34 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-15:34) Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Yeni Eğitim Modeli Vurgusu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Atatürk Üniversitesi Açılış Töreni'nde Konuştu

Erzurum'da düzenlenen Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'nin eğitim modeli üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye Özgü Bir Model Mümkün mü?

Konuşmasında muhalefetin eleştirilerine cevap veren Tekin, "Bize 'Türkiye'ye özgü bir model olur mu?' diyenler, aynı zamanda yurt dışındaki eğitim modellerini örnek gösteriyorlar. Ben burada bir soru soruyorum: Türkiye’de 1 milyon 200 bin öğretmen ve 200 bin akademisyenin olduğu bir ortamda, bu ülkelerin kendilerine özgü geliştirdiği eğitim modelini üretemeyecek kadar yeteneksiz miyiz?" dedi.

Anadolu İrfanına Güveniyoruz

Bakan Tekin, "Anadolu'nun entelektüel birikimi yeni bir eğitim modeli üretebilir. Ancak bazı ideolojik gruplar, bu toplumu model geliştirebilecek kapasitede görmüyorlar. Aramızdaki bu temel ayrım da ideolojik ve sınıfsal bir bakış açısını yansıtıyor." şeklinde konuştu.

Tarih Müfredatında Değişiklikler

Bakan Tekin, müfredatın güncellenmesi gerektiğini belirterek, "Tarih müfredatında Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini bir bütünlük içinde vermek istiyoruz. Bizim tarihimiz zengin ve hepsi bizim mirasımız" dedi. Tekin, tarihi ifadelerdeki değişikliklere de dikkat çekerek, "Tehcir gibi ifadelerin yerine daha doğru terimler kullanmalıyız." ifadesini kullandı.

Eğitim Müfredatında Yenilikler

Daha fazla konuya vurgu yapan Tekin, yeni eğitim sisteminde "mavi vatan" ve "gök vatan" ifadelerinin müfredata eklenmesi ile birlikte, Türk Cumhuriyetleri için "Türkistan" ifadesinin kullanılacağını açıkladı. Ayrıca, Yunanistan'dan gelen eleştirilere de yanıt verdi.

Programda Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve diğer yetkililer de yer aldı. Törenin sonunda Atatürk Üniversitesi Rektörü, Bakan Tekin’e bir tablo hediye etti. Bakan Tekin, programın ardından üniversitedeki Hurufat Baskı Müzesi'nin açılışını yaptı ve öğrencilerle ilgilendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'ne...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal