Milli Eğitim Bakanı Tekin Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmenlerin taleplerini dinleyerek eğitim süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

25.10.2024-17:44 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-17:44) Milli Eğitim Bakanı Tekin Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Önemli Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerle bir araya geldiği Anıttepe Ortaokulu'nda, öğretmenlerin taleplerini dinledi ve eğitim süreçleri hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Uzman ve Başöğretmenlik Eğitimleri Hakkında

Tekin, uzman ve başöğretmenlik eğitimleriyle ilgili olarak "Milli Eğitim Akademisiyle ilgili bir kanun çıktı. 1 Ocak 2025 itibarıyla bu tür eğitimler Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürüyecek" ifadelerini kullandı.

Online Ara Tatil Seminerleri

Bir öğretmenin, ara tatil seminerlerinin çevrimiçi yapılıp yapılmayacağına yönelik sorusu üzerine Tekin, "Bu hafta en çok muhatap olduğum soru bu. Her gittiğimiz yerde öğretmen arkadaşlar bu soruyu soruyorlar," dedi. Geçen yıl seminerlerin yüz yüze düzenlenmesinin planlandığını ancak bu durumun bayram tatiline denk geldiğini belirtti. Tekin, bu yıl öğretmenlerin yoğun talebi üzerine ara tatil seminerinin online gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yeni Eğitim Paketi ve Eğitim Süreçleri

Başka bir öğretmenin başöğretmenlik eğitimleriyle ilgili sorusunu yanıtlayan Tekin, "Sınavı kaldırmış olduk. Onun yerine bir eğitim paketi hazırlıyor arkadaşlar. Bunun bir kısmı online, bir kısmı yüz yüze olacak. Yüz yüze olan kısımların oranını ise genel müdürlük şu an çalışıyor" dedi. 1 Ocak'tan itibaren Milli Eğitim Akademisi'nin eğitim süreçlerini üstleneceğini vurguladı.

400 Bin Öğretmene Eğitim Olanağı

Bakan Tekin, "20 yıllık öğretmenlerin uzman ve başöğretmen unvanlarını alabilmeleri adına 400 bine yakın öğretmenin eğitim süreçlerinin planlandığını" belirtti. Eğitimlerin bir kısmının yüz yüze olacağını duyurdu.

Öğretmenlerle gerçekleştirdiği sohbetin ardından Tekin, okuldaki bayrak törenine katılarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Anıttepe Ortaokulunu ziyaret etti. Bakan Tekin...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Anıttepe Ortaokulunu ziyaret etti. Bakan Tekin, öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal