Milli boksör Busenaz Sürmeneli kimdir, nereli? Busenaz Sürmeneli trafikte saldırıya mı uğradı, ne oldu?

Paris’te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden milli boksör Busenaz Sürmeneli’nin trafik yaşadığı saldırı sosyal medyayı salladı. Busenaz Sürmeneli’nin karıştığı olay hakkında Busenaz Sürmeneli tokat, Busenaz Sürmeneli kavga, Busenaz Sürmeneli saldırıya uğradı gibi terimler araştırılıyor. Peki Milli boksör Busenaz Sürmeneli kimdir, nereli? Busenaz Sürmeneli trafikte saldırıya mı uğradı, ne oldu? Soruların yanıtı haberimizde…

05.09.2024-17:49 - (Son Güncelleme: 05.09.2024-17:49) Milli boksör Busenaz Sürmeneli kimdir, nereli? Busenaz Sürmeneli trafikte saldırıya mı uğradı, ne oldu?

Busenaz Sürmeneli’nin trafikte uğradığı tokatlı saldırı gündemi yoğun şekilde meşgul ediyor. Trabzon'da milli boksör Busenaz Sürmeneli, bir trafik tartışmasında saldırıya uğradı. Olay, İskenderpaşa Mahallesi Devlet Sahil Yolu üzerinde meydana geldi. 

Busenaz Sürmeneli trafikte saldırıya mı uğradı, ne oldu?

Kuvvetli sağanak nedeniyle ağırlaşan trafikte, Sedat Karatay isimli bir sürücü, Sürmeneli'nin otomobilini sollamaya çalıştı. Yaşanan "yol verme" tartışmasının ardından Karatay, aracını Sürmeneli'nin önüne kırarak durdu. Araçtan inen Karatay, iddialara göre Sürmeneli'ye tokat atıp küfretti ve olay yerinden uzaklaştı.

Kısa sürede yakalanan Karatay, hakkında daha önce de suç kayıtları bulunduğu tespit edildi. Polisin gözaltına aldığı şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından tutuklandı.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli kimdir, nereli? Busenaz Sürmeli trafikte saldırıya mı uğradı, ne oldu?

Busenaz Sürmeneli kimdir?

Busenaz Sürmeneli, 26 Mayıs 1998'de Bursa'da doğdu. Trabzonlu olan milli sporcu, ikiz kardeşi Tuğçenaz ile birlikte büyüdü. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcusu olan Sürmeneli, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla Türkiye'nin en başarılı boksörleri arasında yer alıyor.

Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'ye boks branşında ilk altın madalyayı kazandırarak tarihe geçti. Ayrıca 2019 ve 2022 yıllarında Dünya Boks Şampiyonası'nda altın madalyalar kazandı. 2024 yılında düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda altın madalyayı elde etti ve 2024 Yaz Olimpiyatları için kota aldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal