Bu lezzetli meyveli parfe tarifi için haberimizin detaylarına bakabilirsiniz. İşte, meyveli parfe tarifi...
MALZEMELER
1 Paket labne peyniri
1 Paket krema (200 gr)
1 Paket pötibör bisküvi
1 Yemek kaşığı pudra şekeri (arttırılabilir)
2 Yemek kaşığı damla çikolata
2 Adet kivi (Arzu ederseniz başka meyvelerde kullanabilirsiniz.)
Yarım limon kabuğu rendesi
1 Paket vanilya
Yarım çay bardağı fındık
NASIL YAPILIR
Öncelikle kivinin kabuklarını soyun ve minik doğrayın. Bisküviyi elinizle iri parçalara bölün ve bir kenarda bekletin. Pudra şekerini ve labneyi bir kabın içerisinde çırpın. Kremayı ekleyin ve tekrar birkaç dakika çırpın. Vanilya, limon kabuğu rendesi ve fındığı ekleyip karıştırın. Daha sonra kiviyi ve parçalanmış bisküvileri ilave edin ve bisküvileri çok ezmeden karıştırın. En son damla çikolatayı ekleyin, hızlıca biraz karıştırın ve kalıbınızın içine, kenarlarından dışarı sarkacak büyüklükte strec filmle kaplayın. İçine parfeni dökün ve hafifçe bastırarak kalıbına yerleştirin. Kenarlarından sarkan streç filmi üzerine örtün ve dondurucuya kaldırın. Yarım saat dondurucuda beklettikten sonra çıkartın ve oda sıcaklığında 5 dakika bekletip kalıbınızı ters çevirin ve parfenizi çıkartın. Streç filmide parfenin üzerinden çıkartın ve dilimleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.