Meyveli Bisküvi Nasıl Yapılır? Meyveli Bisküvi Tarifi

Yoğun meyve parçacıklarıyla, damaklarda enfes bir tat bırakacak olan meyveli bisküviye bayılacaksınız! Peki meyveli bisküvi nasıl yapılır? İşte enfes tadıyla, meyveli bisküvi tarifi...

27.10.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-16:06) Meyveli Bisküvi Nasıl Yapılır? Meyveli Bisküvi Tarifi

Çok lezzetli meyve parçacıklarıyla kendinden bahsettirecek olan bu bisküviyi, siz de evinizde deneyebilirsiniz. Özellikle hazır gıdaların içindeki maddelere güvenmediği için her şeyi evde yapmaya özen gösteren kişiler, bu bisküvi tarifine bayılacak! İşte meyveli bisküvi tarifi...

MALZEMELER

Yarım kg tereyağı

1 su bardağı + 1 kahve fincanı pudra şekeri

1 adet limonun suyu

2 adet yumurta

5 su bardağı un

250 gram meyve şekerlemesi

100 gram kıyılmış antep fıstığı

YAPILIŞI

Önce bir kabın içine tereyağını, pudra şekerini koyun ve mikser ile iyice çırpın. Ardından yumurta ve limon suyunu ekleyin. Sonra tüm malzemeyi koyup, iyice yoğurun. Hamuru silindir haline getirin ve buzdolabına koyun. Bir saat kadar dolapta bekletin. Buzdolabından aldıktan sonra 1 cm kalınlığında kesin ve yağladığınız fırın tepsisine koyun. Daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin ve servis edin. Afiyet olsun...

PÜF NOKTASI

Yuvarlak kesince hamura kalıp ile farklı şekil verebilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal